Latvijas aģentūrai «Travel RSP» neesot tiesību darboties Lietuvā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas ceļojumu aģentūrai «Travel RSP» nav tiesību darboties Lietuvā, jo tā nav reģistrēta kā ceļojumu pakalpojumu sniedzējs, secinājis Lietuvas Valsts tūrisma departaments.

Tā paziņojumā norādīts, ka Lietuvas ceļojumu aģentūra «Kodel Gi Ne LT» piedāvā Latvijas kompānijas braucienus, apzinoties, ka tai nav sertifikāta darbībai Lietuvā. Vienlaikus departaments atzīst, ka nevar ieviest nekādas sankcijas pret Latvijas kompāniju. «Kodel Gi Ne LT» paziņoja, ka tā pārdod «Travel RSP» ceļojumus un tai nav nodoma atteikties no šī pakalpojuma.

Lietuvas Valsts tūrisma departamenta preses pārstāve Gerda Butkuviene paziņoja, ka departaments neaicina atcelt «Travel RSP» ceļojumus, kas jau ir iegādāti, bet brīdina cilvēkus, kas plāno iegādāties šīs kompānijas piedāvātos braucienus.

«Tiem, kas jau ir iegādājušies ceļojumus, vajadzētu tajos doties, un visam vajadzētu būt labi. Mēs tikai vēlamies, lai viņi zina, ka gadījumā, ja kas atgadās, Lietuvā neviens viņiem nevarēs palīdzēt, jo ceļojuma organizators ir reģistrēts Latvijā. Visi skaidrojumu un sliktākajā scenārijā tiesvedības notiks Latvijas institūcijās,» Butkuviene sacīja ziņu aģentūrai BNS.

«Kodel Gi Ne LT» ģenerāldirektore Vaida Tamuliene norādīja, ka kompānija pārdod vairāku Latvijas ceļojumu operatoru, tostarp «Travel RSP», piedāvājumus un neplāno šo praksi izbeigt.

«Mēs strādājam ar vairākām Latvijas aģentūrām, došanās ceļā ir no Rīgas. Mēs varam pārdot arī Čehijas un citu valstu kompāniju pakalpojumus. Esam par šo jautājumu runājuši ar Valsts tūrisma departamentu, iesniedzām viņiem saites uz «Travel RSP» mājaslapu, kur skaidri norādīts, ka ceļojumus organizē no Rīgas,» Tamuliene teica BNS.

Lietuvas Valsts tūrisma departaments gan norādīja, ka konkrētā tūrista ceļojums sākas Lietuvā, neatkarīgi no tā, kur savu braucienu sāk citi grupas tūristi, tādu braucienu var organizēt tikai departamenta sertifikātu saņēmis ceļojuma organizators vai persona, kas reģistrēta kā pagaidu pakalpojuma sniedzējs Lietuvā.

Lietuvas Valsts tūrisma departamenta Tūrisma uzraudzības nodaļas vadītājs Tads Žentelis BNS sacīja, ka «Travel RSP» darbība ir pretrunā Lietuvas Tūrisma likuma, bet sankcijas pret kompāniju nevar ieviest. Tomēr ir iespējams vērsties pret «Kodel Gi Ne LT», viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu