Vēlas vismaz divas reizes palielināt «K Senukai» veikalu skaitu Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Būvniecības, remonta un sadzīves preču tirdzniecības tīkla «K Senukai» pārvaldnieks «Kesko Senukai Latvia» vēlētos vismaz divas reizes palielināt esošo veikalu skaitu Latvijā, intervijā atzina uzņēmuma izpilddirektors Mariuss Šukausks. Šobrīd Latvijā «K Senukai» tīklā ir astoņi veikali.

«Pēc pusotra vai diviem gadiem tiks atklāts mūsu veikals tirdzniecības centrā «Azur«. Jaunā veikala platība būs lielāka par 20 tūkstošiem kvadrātmetru. Ambīcijas mums ir lielas un mēs ceram ik pēc pusotra vai diviem gadiem Latvijā ieraudzīt jaunu veikalu. [..] Te gan ir jāsaka, ka mūsu mērķis nav tikai savu veikalu atvēršana, bet arī franšīze. Piemēram, Lietuvā mums ir 22 pašu veikali un 65 franšīzes līgumi,» teica Šukausks.

Viņš pauda cerību, ka jau šogad Latvijā tiks atvērts pirmais «K Senukai» franšīzes veikals, bet vēl nevēlējās atklāt kur tas atradīsies. Pašlaik saskaņā ar jauno «K Senukai» koncepciju rekonstrukcija ir veikta veikalos Lucavsalā un K.Ulmaņa gatvē Rīgā. Septembrī rekonstrukcijai līdz decembrim tiks slēgts arī veikals Jelgavā. Savukārt «K Senukai» veikalos Tukumā, Rēzeknē, Madonā un Liepājā tiek mainīts preču sortiments. Trešais «K Senukai» veikals Rīgā Maskavas ielā pašlaik ar atlaidēm iztirgo iepriekšējā sortimenta preces. «Maskavas ielas veikals pašlaik tiek izmantots, lai mēs varētu pārdot iepriekšējā sortimenta preces no veikaliem, kur tās jau ir nomainītas, kā arī lai mēs pēkšņi nezaudētu to klientu grupu, kura bija pieradusi pie «K-Rauta» veikalu līdzšinējām precēm. Ja viss izdosies tā, kā iecerēts, tad Maskavas ielas veikals gada beigās tiks slēgts rekonstrukcijai un nākamā gada martā atsāks strādāt jaunā veidolā. Tas nozīmē, ka nākamgad martā Rīgā visi mūsu veikali atbildīs mūsu jaunajai koncepcijai,» stāstīja Šukausks.

«Mēs koncepciju mainām, jo redzam, ka it īpaši brīvdienās pie mums iegriežas visa ģimene. Tādēļ ir ļoti svarīgi, lai laikā, kamēr vīrs pēta remontam nepieciešamās lietas, sieva var meklēt interjera priekšmetus mājai. Savukārt bērniem ir interesantas rotaļlietas, preces sportam. Tad visiem ir interesanti un lietderīgi pavadīts laiks. Mūsdienās visi ļoti augsti vērtē savu laiku un nevēlas braukt uz trim veikaliem, lai katrā meklētu kādu noteiktu preču grupu. Svarīgi ir, lai visas preces mājai un dārzam, sākot no remonta un beidzot ar iekārtošanu, var atrast vienā vietā,» norādīja «Kesko Senukai Latvia» izpilddirektors.

Iepriekš jau vēstīts, ka «Kesko Senukai» pagājušā gada aprīlī no Skandināvijas akcionāra «Kesko Group» pārņēma astoņu «K-Rauta» veikalu Latvijā un astoņu Igaunijas veikalu tīkla pārvaldi.

2015.gadā «Kesko Senukai Latvia» strādāja ar 51,9 miljonu eiro apgrozījumu un divu miljonu eiro zaudējumiem.

«Kesko Senukai» pārvaldītajā mazumtirdzniecības tīklā ietilpst 101 veikals Baltijas valstīs un 20 OMA veikali Baltkrievijā. 2015.gadā «Kesko Senukai» tīkla kopējais apgrozījums veidoja 583 miljonus eiro, bet līdz 2020.gadam plānots sasniegt apgrozījumu viena miljarda apmērā. Nākamo septiņu gadu laikā «Kesko Group» plāno ieguldīt vairāk nekā 100 miljonus eiro veikalu atvēršanai Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Baltkrievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu