«Kesko Senukai Latvia» šogad plāno palielināt apgrozījumu par 40%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Būvniecības, remonta un sadzīves preču tirdzniecības tīkla pārvaldnieks «Kesko Senukai Latvia» šogad Latvijā plāno palielināt tirdzniecības apgrozījumu par 40%, LETA sacīja uzņēmuma izpilddirektors Mariuss Šukausks.

«Tas ir reāli tādēļ, ka mēs pārveidojam veikala koncepciju uz to, ka tas ir veikals visai ģimenei. Tas nozīmē, ka mēs tradicionālo būvniecības veikala preču klāstu esam papildinājuši ar plašu interjera preču sortimentu, ar precēm bērniem, sezonas precēm. Ja iepriekš veikalos bija 20-30 tūkstošu nosaukumu preču, tad tagad Lucavsalas un K.Ulmaņa gatves veikalos ir apmēram 50 tūkstošu nosaukumu preču. Preču sortiments ir par aptuveni 40% lielāks. Mainījusies ir arī cenu politika, jo mēs nevaram piedāvāt preces dārgāk par saviem konkurentiem. Klienti to visu jūt,» tirdzniecības apgrozījuma potenciālo pieaugumu skaidroja Šukausks.

Viņš stāstīja, ka tostarp Lucavsalas un K.Ulmaņa gatves «K Senukai» veikalos pēc rekonstrukcijas apgrozījuma pieaugums varētu būt par apmēram 60-70%. «Citos veikalos pieaugums būs mazāks, jo reģionos veikali netiek rekonstruēti. Taču Tukuma, Rēzeknes, Madonas un Liepājas veikalos mēs mainām preču sortimentu. Esam pārliecināti, ka uz jaunā sortimenta un labu cenu rēķina mēs iegūsim lielāku apmeklētāju skaitu arī šajos veikalos,» teica «Kesko Senukai Latvia» izpilddirektors.

Šukausks atzīmēja, ka «Kesko Senukai Latvia» šogad arī plāno atsākt strādāt ar peļņu.

Savukārt ieguldījumi veikalu rekonstrukcijā šogad varētu veidot piecus miljonus latu, jo K.Ulmaņa gatves veikala rekonstrukcijā ir ieguldīti trīs miljoni eiro, bet rudenī plānots rekonstruēt veikalu Jelgavā, ieguldot divus miljonus eiro. Pērn «K Senukai» veikala rekonstrukcijā Lucavsalā tika ieguldīti 3,3 miljoni eiro.

Jau vēstīts, ka «Kesko Senukai» pagājušā gada aprīlī no Skandināvijas akcionāra «Kesko Group» pārņēma astoņu «K-rauta» veikalu Latvijā un astoņu Igaunijas veikalu tīkla pārvaldi. 2015.gadā «Kesko Senukai Latvia» stradāja ar 51,9 miljonu eiro apgrozījumu un divu miljonu eiro zaudējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu