Itālija meklēs pircēju «Alitalia»; valsts palīdzības sniegšana tiek noraidīta

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas valdība trešdien paziņoja, ka grūtības piedzīvojošā lidsabiedrība «Alitalia» tiks pārdota interesentam ar augstāko piedāvājumu, kārtējo reizi noraidot iespējas par valsts palīdzības sniegšanu.

Itālijas premjerministrs Paolo Džentiloni paudis vilšanos par to, ka «Alitalia» darbinieki noraidījuši restrukturizācijas plānu, kas paredzēja darba vietu likvidēšanu un atalgojumu samazināšanu, un uzsvēra, ka valsts nevar sniegt palīdzību.

«Patiesība ir tajā, ko es teicu pirms balsojuma un ko es saku atkal šodien - apstākļi nav piemēroti, lai nacionalizētu «Alitalia»,» norāda Džentiloni.

Tikmēr Itālijas transporta ministrs Graciano Delrio pavēstīja, ka aviokompānija tiks pārdota augstākā piedāvājuma izteicējam un valdība paudusi pozitīvu nostāju par iepriekš izteikto iespējamību, ka «Alitalia» daļēji varētu pārņemt Vācijas lidsabiedrība «Lufthansa».

Jau ziņots, ka «Alitalia» darbinieki noraidīja restrukturizācijas vienošanos, kas tika panākta starp uzņēmuma vadību un arodbiedrībām, lai glābtu aviokompāniju.

Gandrīz 90% no 12 500 darbiniekiem piedalījās balsojumā un vairāk nekā divas trešdaļas no tiem noraidīja šo vienošanos.

Darbinieki noraidīja plānu likvidēt 1700 darba vietas un īstenot algu samazinājumu par 8%, neskatoties uz to, ka Itālijas valdība nedēļas nogalē paziņoja, ka alternatīvas nebūs.

«Alitalia» direktoru padome otrdien lūdza valdību izveidot īpašu administrāciju iespējamai aviokompānijas pārņemšanai vai likvidēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu