«Cido grupa» sākusi eksportu uz Ziemeļāfriku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva

Dzērienu ražotāja SIA «Cido grupa» šogad ir sākusi eksportēt sulas uz Ziemeļāfrikas valsti Lībiju, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Lībija ir pirmā Āfrikas valsts, kur pieejamas «Cido grupa» ražotās sulas. Visas sulas uz Lībiju tiek eksportētas ar «Cido» zīmolu. Šajā valstī ir pieprasījums ir pēc «Cido» sulām ar tādām garšām, kā piemēram, granātābolu, mango, dzērveņu, tomātu ar jūras sāli, kā arī standarta populārākajām garšām - apelsīnu, ābolu un greipfrūtu.

«Mūsu ražotajām sulām ir laba garša un augsta kvalitāte. To apliecina arī sulu eksports uz Ziemeļāfriku - uz reģionu, kas ir bagāts ar citrusaugļiem un kuram ir raksturīga liela sulu daudzveidība un pieejamība. Tas, ka mūsu sulas ir pieejamas veikalu plauktos, jau nozīmē, ka spējam konkurēt ar vietējiem ražotājiem. Savukārt, mums šī sadarbība nozīmē jaunus sasniegumus jauna reģiona apgūšanā,» teica «Cido grupa» pārstāve Inese Lielpinka.

Kompānijā norādīja, ka uz Lībiju «Cido grupa» ir nosūtījusi jau vairāk nekā desmit konteinerus ar produkciju.

Tāpat «Cido grupas» pārstāvji norādīja, ka kompānija pēdējos gados ir sākusi sulu eksportu uz vairākiem citiem eksotiskiem galamērķiem, tostarp 2015.gadā - uz Ķīnu, bet pagājušajā gadā eksports sākts uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem Tuvajos Austrumos. Pēdējos gados «Cido» sulas ir iekļuvušas arī citos eksporta tirgos. Sadarbības pamatā ir mērķtiecīgs darbs un dalība starptautiskās izstādēs.

Jau ziņots, ka «Cido grupa» eksports veido 21% no produkcijas kopējā pārdošanas apmēra. «Cido grupa» galvenie ārvalstu realizācijas tirgi ir Lietuva un Igaunija. Kopumā uzņēmums realizē produkciju aptuveni 20 pasaules valstīs.

«Cido pārtikas grupa» dibināta 1994.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 117 054 eiro. Kopš 2004.gada «Cido pārtikas grupa» ir Dānijas AS «Royal Unibrew» grupas uzņēmums.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu