Konkursā uz Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatu prasīs valsts valodas zināšanas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas brīvostas pārvalde šonedēļ izsludinās konkursu uz ostas pārvaldnieka amatu, pavēstīja brīvostas valdes priekšsēdētāja Andra Amerika (GKR) padomnieks Mareks Gailītis.

Rīgas brīvostas valdes sēdē šodien tika apstiprināts ostas pārvaldnieka amata pretendentu atlases un izvērtēšanas konkursa nolikums, kurš ietver gan prasības pretendentiem, gan izvērtēšanas kritērijus, gan lēmuma pieņemšanas kārtību. Ostas valde lēma, ka atklāts konkurss pārvaldnieka amatam tiks izsludināts šā gada 21.aprīlī un pretendenti pieteikumus varēs iesniegt līdz 22.maijam.

Atbilstoši apstiprinātajam nolikumam konkurss tiks organizēts trijās kārtās, pirmajā vērtējot pretendenta atbilstību vispārīgajiem kritērijiem, otrajā pretendenta specifiskās, ar nozari saistītās zināšanas un kompetences, savukārt trešajā atlases kārtā notiks pretendentu klātienes intervijas. Pretendentu izvērtēšanu veiks Rīgas brīvostas pārvaldnieka amata pretendentu atlases komisija, atbilstošākos kandidātus virzot uz Rīgas brīvostas valdi tālāka lēmuma pieņemšanai.

Konkursa nolikums paredz, ka pretendentam nepieciešama augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā izglītība vadībzinātnēs, finansēs, ekonomikā vai inženierzinātnē, savukārt izglītība, kas saistīta ar transporta nozari (ostu pārvaldība, transports un loģistika) vai jūrniecību (navigācija, kuģu vadība) tiks uzskatīta par priekšrocību. Tāpat nepieciešama vismaz piecu gadu profesionālā pieredze vadošos amatos liela mēroga kapitālsabiedrībās vai publiskā sektora iestādēs vai organizācijās. Pretendentam tiek noteiktas arī augstas prasības valodu zināšanām - gan valsts valodas zināšanas augstākajā līmenī, gan vismaz angļu un krievu valodas prasmes.

Attiecībā uz pretendenta specifiskajām, ar nozari saistītajām zināšanām un kompetencēm tiek pieprasīta dziļa izpratne par ostu darbību un reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, pieredze stratēģiskās attīstības vadības, finanšu un plānošanas jautājumos, starptautiskas sadarbības pieredze, kas pretendentam būs jāpamato rakstveidā, kā arī nevainojama reputācija.

Paziņojums par konkursu, kā arī detalizētas prasības pretendentiem tiks publicētas oficiālajā izdevuma «Latvijas Vēstnesis», laikrakstā «Dienas Bizness», Rīgas brīvostas mājaslapā, kā arī Nodarbinātības valsts aģentūras tīmekļa vietnē.

Vienlaikus Rīgas brīvostas valde šodien lēma mainīt ostas pārvaldnieka amata atalgojumu, uz kura konkurētspēju kā būtisku priekšnoteikumu piemērota kandidāta izvēlē, ņemot vērā plašo darba specifiku, ostas lielumu, darbinieku skaitu un pienesumu valsts ekonomikā, savā ziņojumā valdei iepriekš tika norādījusi arī Rīgas brīvostas pārvaldnieka amata pretendentu atlases komisija. Atbilstoši valdes lēmumam tas būs pielīdzināms Ventspils brīvostas pārvaldnieka amata atalgojumam.

Gailītis aģentūrai LETA patlaban nevēlējās atklāt nedz līdzšinējo Rīgas brīvostas pārvaldnieka amata atalgojumu, nedz to, kāds tas būs pēc attiecīgā ostas valdes lēmuma.

Ventspils brīvostas pārvaldnieks jau ilgus gadus ir Imants Sarmulis. Deklarāciju par pērno gadu viņš iesniedzis, bet patlaban Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā pieejama tika Sarmuļa 2015.gada deklarācija, no kuras izriet, ka algā no Ventspils brīvostas pārvaldes viņš saņēma 148 094 eiro.

Bijušais Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs, kurš 10.martā attiecīgo amatu atstāja, 2015.gadā algā no Rīgas brīvostas pārvaldes saņēma 70 768 eiro. Vienlaikus viņa ieņēmumus papildināja alga Rīgas brīvostas pārvaldes uzņēmumā SIA «Rīgas brīvostas flote» 39 916 eiro apmērā.

Kā ziņots, darbu sākusi ostas valdes apstiprinātā Rīgas brīvostas pārvaldnieka amata pretendentu atlases komisija, kuras sastāvā darbojas Jānis Krastiņš (Satiksmes ministrijas pārstāvis), Finanšu ministrijas administrācijas vadītāja Ieva Braunfelde (Finanšu ministrijas pārstāve), Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta vadītājs Andris Grafs (Ekonomikas ministrijas pārstāvis), Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra valdes priekšsēdētājs Kristaps Treimanis (Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis), Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš, Rīgas domes Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldes priekšniece Ilze Spūle-Statkus un zvērināts advokāts Modris Supe (Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvis).

Savukārt ar padomdevēja tiesībām darbam komisijā apstiprināts Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Muhlinkins, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes locekle Katrīna Zariņa, kā arī Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvis.

Tāpat vēstīts, ka ilggadējais Rīgas brīvostas pārvaldnieks Loginovs šogad 25.janvārī iesniedza brīvostas valdes priekšsēdētājam adresētu iesniegumu, kurā lūdza atbrīvot viņu no amata no šā gada 10.marta pēc paša vēlēšanās.

Līdz jaunā ostas pārvaldnieka atrašanai attiecīgos pienākumu pilda ilggadējais Loginova vietnieks Aigars Pečaks.

Loginovs Rīgas brīvostu vadīja kopš 1998.gada.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu