«Swedbank līzinga» peļņa pērn - € 6,3 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

«Swedbank» grupas līzinga kompānija «Swedbank līzings» pagājušajā gadā strādāja ar peļņu 6,266 miljonu eiro apmērā, kas ir par 8,3% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina «Firmas.lv» informācija. Savukārt «Swedbank līzinga» ieņēmumi no pamatdarbības 2016.gadā samazinājās par 3,3% un bija 10,887 miljoni eiro.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka 2016.gadā «Swedbank līzinga» peļņas samazināšanos pamatā ietekmēja iepriekš veikto uzkrājumu atbrīvošana mazākos apmēros nekā gadu iepriekš.

Līzinga kompānijas vadība arī informē, ka 2016.gadā kopējie līzinga pārdošanas apmēri salīdzinājumā ar 2015.gadu pieauga, kas ir skaidrojams ar lielāku «Swedbank līzinga» aktivitāti, kā arī ar veiktajiem uzlabojumiem procesos un pieprasījuma palielināšanos pēc līzinga produktiem atsevišķās nozarēs. «2016.gadā pieprasījums spēja kompensēt līzinga portfeļa amortizāciju, tādējādi «Swedbank līzinga» līzinga portfelis ir pieaudzis,» atzīmēts vadības ziņojumā.

«Swedbank līzinga» vadība norāda, ka pagājušajā gadā kompānija pilnībā pārgāja uz klientu digitālo apkalpošanu, piedāvājot ne tikai pieteikties līzingam, bet arī parakstīt darījumu, izmantojot «Swedbank» internetbanku. Lai palielinātu līzinga produktu pārdošanas apmērus un uzlabotu iekšējos procesus, palielināts arī «Swedbank līzinga» darbinieku skaits.

Tāpat kompānijas vadība atzīmē, ka starp Eiropas Investīciju fondu (EIF) un «Swedbank» ir noslēgti pirmie COSME programmas līgumi, kas paredz atbalsta saņemšanu no Eiropas Stratēģisko investīciju fonda. Šīs programmas ietvaros tuvāko triju gadu laikā uzņēmumiem būs iespēja iegādāties aktīvus, izmantojot līzingu ar samazinātu pirmo iemaksu.

Pēc «Swedbank līzinga» vadības minētā, lai attīstītu uzņēmējdarbību un palielinātu konkurētspēju, kompānija turpinās atbalstīt mazo un vidējo klientu kreditēšanu, izmantojot noslēgto līgumu starp EIF un «Swedbank». Tāpat 2017.gadā «Swedbank līzings» turpinās darboties visos tirgus segmentos - finansēs gan vieglās automašīnas, gan lauksaimniecības tehniku, gan komerctransportu.

2015.gadā «Swedbank līzings» strādāja ar 6,835 miljonu eiro peļņu, bet kompānijas apgrozījums bija 11,262 miljonu eiro apmērā.

Pēc aktīvu apmēra «Swedbank» ir lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu