Lielākais nodokļu maksātājs mediju nozarē pērn bija «TV3 Latvia»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Lielākais nodokļu maksātājs mediju, reklāmas, izglītības un radošo industriju nozarē pērn bija SIA «TV3 Latvija» ar nodokļos nomaksātiem 6,037 miljoniem eiro, liecina «Firmas.lv» sagatavotā informācija pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem.

Otrais lielākais nodokļu maksātājs 2016.gadā bija VSIA «Latvijas Televīzija» ar nomaksātiem 4,448 miljoniem eiro, savukārt trešo vietu ar nomaksātiem nodokļiem 3,755 miljoniem eiro apmērā ieņem VSIA «Latvijas Nacionālā opera un balets».

Ceturtajā vietā lielāko nodokļu maksātāju vidū ierindojas SIA «Transcom Worldwide Latvia» ar 2,98 miljoniem eiro, piekto vietu ieņem SIA «Apgāds Zvaigzne ABC» ar 2,495 miljoniem eiro nomaksātos nodokļos, savukārt sestajā vietā atrodas VSIA «Latvijas Radio» ar nomaksātiem nodokļiem 2,394 miljoniem eiro apmērā.

Tāpat lielāko nodokļu maksātāju vidū mediju, reklāmas, izglītības un radošo industriju nozares pirmajā desmitniekā iekļauta SIA «Žurnāls Santa» ar 2,057 miljoniem eiro nomaksātos nodokļos, SIA «SS» ar 1,922 miljoniem eiro, «Viasat AS Latvia» filiāle ar 1,890 miljoniem eiro un SIA «Lattelecom BPO» ar 1,567 miljoniem eiro.

LETA jau ziņoja, ka 30.martā Valsts ieņēmumu dienests (VID) un Finanšu ministrija (FM) svinīgi apbalvoja 2016.gada lielākos nodokļu maksātājus.

Šogad netika speciāli apbalvots valstī lielākais nodokļu maksātājs, bet gan tika pasniegtas balvas un atzinības raksti katra Latvijas reģiona lielākajam nodokļu maksātājam mazo, vidējo un lielo nodokļu maksātāju grupā, kā arī tika godināts lielākais darba nodokļu maksātājs, lielākais eksportētājs (pēc eksporta apjoma uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām), lielākais nodokļu maksātājs - valsts, pašvaldību kapitālsabiedrība un 2016.gada debija.

Visvairāk pērn Latvijas valsts kopbudžetā iemaksāja trīs naftas produktu tirgotāji - SIA «Circle K Latvia» (iepriekš «Statoil Fuel & Retail Latvia»), SIA «Neste Latvija» un SIA «Orlen Latvija».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu