Uzņēmējs: Mobilie tālruņi neizspiedīs no tirgus pulksteņus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mobilie tālruņi neizspiedīs no tirgus pulksteņus - šādu pārliecību intervijā ziņu aģentūrai LETA paudis pulksteņu veikalu tīkla «Laiks» īpašnieks Vladimirs Kuļikovs.

Viņš atgādinājis, ka šā gadu tūkstoša sākumā jau bija izplatījies viedoklis, ka pulksteņu laikmetam drīz pienāks gals, taču dzīve apliecinājusi, ka šis priekšstats bijis maldīgs.

Kā izteicies uzņēmējs, situācija tirgū «mainās kā viļņi jūrā», bet paliek tā dēvētās mūžīgās vērtības, pie kurām, viņaprāt, pieskaitāmi arī pulksteņi.

Pēc viņa teiktā, mobilie telefoni skāruši pašu lētāko segmentu un atvilinājuši no pulksteņu tirgus jauniešus, tikmēr pircēji virs 30 gadiem no pulksteņiem nav atteikušies. Tirgu ātri vien aizpildījuši modernie zīmoli, kas apģērbiem un aksesuāriem pievienojuši pulksteņus, - lai gan tie nav dārgi un ražoti Ķīnā, tomēr ir kvalitatīvi.

«Tad atvērās tā dēvētais viedtirgus. Nopietnie pulksteņu tirgotāji atkal satraucās un prognozēja, ka viņu biznesam pienācis gals, bet tas atkal izrādījās viens no virzieniem. Sistēmu administratori, kas nekad nav nēsājuši pulksteņus, nu vienkārši samazinājuši mobilos tālruņus un sākuši tos nēsāt ap roku. Un uzskata tos par pulksteņiem, lai gan ar pulksteņiem tiem nav nekā kopīga,» spriedis Kuļikovs.

Pašlaik atkal sākusi parādīties interese par tradicionālajiem mehāniskajiem pulksteņiem, viņš norādījis.

«Nesen biju Bāzelē, kur norisinājās ikgadējā Vispasaules pulksteņu un juvelierizstrādājumu izstāde. Tur kļūst saprotams, kādēļ pulksteņi maksā tik, cik tie maksā,» stāstījis uzņēmējs. «Vispār pulksteņu pasaulē ir daudz interesanta. Piemēram, «Seiko» 28 gadus izstrādāja vienu modeli, cenšoties apiet fizikas likumus. Un apgāja arī. Kad klienti sāk iedziļināties sīkumos, viņi saprot, kādēļ tas maksā 15 000, nevis 500 eiro.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu