Pērn par 30,6% samazinājās izstāžu rīkotāja «BT 1» peļņa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Izstāžu rīkotājas SIA «BT 1» peļņa pērn bija 78 053 eiro, kas ir par 30,6% mazāk nekā 2015.gadā, bet apgrozījums pērn bija 4,092 miljoni eiro, kas ir par 8,7% vairāk nekā 2015.gadā, liecina «Firmas.lv» informācija.

Uzņēmuma peļņa 2015.gadā bija 112 578 eiro, bet apgrozījums - 4,482 miljoni eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka peļņas samazinājums radies no tā, ka pērn būtiski papildināts pamatlīdzekļu un inventāra arsenāls saimnieciskās darbības nodrošināšanai, uzlabošanai un piedāvājuma paplašināšanai. Tāpat pērn novērots salīdzinoši mazāks pasūtījums lielo trešo pušu organizēto pasākumu nodrošināšanā un šo pasākumu apkalpošanā.

Bet apgrozījums samazinājums pērn skaidrojams ar to, ka 2015.gadā atšķirībā no pagājušā gada notika divi ievērojami un finansiāli ietilpīgi pasākumi - Dziesmu un deju svētki un Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē, kas 2015.gadā manāmi palielināja uzņēmuma apgrozījumu.

Pērn kopumā realizētas 34 izstādes, kā arī nozīmīgi kultūras projekti.

«BT 1» šogad plāno turpināt izdevumu optimizēšanu, izvērtējot arī noteiktu pakalpojumu attīstības veicināšanu.

Šī gada pirmie trīs mēneši liecinot, ka Latvijas ekonomikā ražošanas palēnām turpina pieaugt, līdz ar to uzņēmuma klienti izrāda arvien lielāku interesi dalībai «BT 1» organizētajos izstāžu projektos.

Uzņēmums prognozē, ka šogad klienti ekspozīcijas platības ņems vismaz iepriekšējā gada līmenī. Tāpat, iespējams, šis apjoms varētu nedaudz pieaugt, teikts vadības ziņojumā.

«BT 1» plāno turpināt reorganizēt un uzlabot uzņēmuma darbības modeli, veikt tirgus izpēti Baltijas valstīs un Eiropā, kā arī pie Austrumu kaimiņiem, pilnveidot iespēju kontaktēties ar klientiem rakstiskā pamatā elektroniskā vidē.

SIA «BT 1» dibināta 1994.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 57 198 eiro. «BT 1» lielākais īpašnieks ir uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle - 80%, Andris Blomnieks - 10,15% un Gatis Zūlis - 9,85%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu