Vācijas elektronikas ražotājs «Hella» jaunā rūpnīcā Kauņā investēs € 30 miljonus

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vācijas apgaismes tehnoloģiju un elektronikas produkcijas autorūpniecības sektoram ražotājs «Hella» plāno investēt 30 miljonus eiro jaunā rūpnīcā Lietuvas otrā lielākajā pilsētā Kauņā.

Jaunās rūpnīcas atklāšana plānota nākamā gadā vidū, un sākotnēji paredzēts radīt 250 jaunas darbavietas, informēja Lietuvas Ekonomikas ministrijas paspārnē esošā ārvalstu investīciju veicināšanas aģentūra «Investuok Lietuvoje».

«Inovatīvas elektronikas ražošana ir būtisks stūrakmens mūsu stratēģijā,» norādīja «Hella» ģenerāldirektors Rolfs Breidenbahs, piebilstot, ka tas ir īpaši nozīmīgi saistībā ar autonomās vadības transportlīdzekļu, elektrifikācijas un digitalizācijas tendencēm.

«Tādēļ jaunā rūpnīca Lietuvā būs nozīmīgs posms mūs elektronikas biznesā,» viņš uzsvēra.

Jaunās rūpnīcas ražošanas telpas būs 7000 kvadrātmetru plašas. Tajās plānots ražot sensorus, enerģijas pārveidotājus un kontroles moduļus.

«Hella» ir viens no 40 lielākajiem autorūpniecības detaļu piegādātājiem pasaulē un viena no 100 pasaulē lielākajām rūpniecības kompānijām.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu