Interneta izpētes uzņēmuma «Gemius Latvia» apgrozījums pērn audzis par piektdaļu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Starptautiskā interneta izpētes un konsultāciju uzņēmuma «Gemius» Latvijas filiāle SIA «Gemius Latvia» pērn strādāja ar 405 863 eiro apgrozījumu, kas ir par 17% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 17,7 reizēm un bija 1431 eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

2015.gadā «Gemius Latvia» apgrozījums bija 346 953 eiro, bet peļņa - 25 351 eiro. Vēl gadu iepriekš uzņēmuma apgrozījums sasniedza 306 170 eiro, bet peļņa toreiz bija 48 727 eiro.

«Gemius» pārstāve Linda Egle aģentūrai LETA sacīja, ka uzņēmums pērno gadu noslēdzis ar peļņu, tomēr tā «uz papīra» ir salīdzinoši neliela, jo tika aprēķinātas ārkārtas dividendes. «Realitātē esam nostrādājuši 2016.gadu ar peļņu un plānojam, ka arī 2017.gadā peļņas rādītājs saglabāsies līdzīgs, ar nelielu apgrozījuma pieaugumu,» prognozēja Egle.

Viņa arī piebilda, ka neskatoties uz to, ka uzņēmumam ir produkti, kas savu tirgus daļu ir izsmēluši, ir arī virkne tādu produktu, ar kuriem tirgus nav plaši pazīstams, un tie būs uzņēmuma galvenie instrumenti apgrozījuma pieaugumam.

SIA «Gemius Latvia» pilnībā pieder Polijā reģistrētajam «Gemius SA». Uzņemums dibināts 2008.gada maijā, un tā pamatkapitāls ir 2845 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu