Uzņēmumi varēs bez maksas izmantot Latvijas valsts simtgades simboliku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Uzņēmumi, kuri rīkos Latvijas valsts simtgades svinību mērķim atbilstošus pasākumus, varēs bez maksas izmantot oficiālo simtgades simboliku, aģentūra LETA uzzināja Kultūras ministrijas (KM) Latvijas valsts simtgades birojā.

Iecerēts, ka tādā veidā uzņēmēji ar pašiniciatīvu varēs palīdzēt aktualizēt Latvijas valsts simtgadi un organizēt tai veltītus pasākumus.

Kā skaidro KM, svinību simbolika pieejama ikvienam, kas īsteno un īstenos Latvijas valsts simtgades svinību mērķim atbilstošu pasākumu, iniciatīvu, akciju un citas norises. Uzņēmēji varēs, piemēram, rīkot informatīvus pasākumus par savu darbības nozari, kas papildinātu jau saplānoto valsts simtgades programmu.

Kultūras ministrija veikusi Latvijas valsts simtgades piederības zīmes un vārdiskā vēstījuma reģistrēšanu Preču zīmju reģistrā, lai novērstu iespējamību izmantot simbolu negodprātīgiem mērķiem.

Latvijas valsts simtgades piederības zīmi veido uzraksts «Latvija», valsts karogs un skaitlis «100» ar integrētu bezgalības simbolu - nepārtrauktu jaunradīšanas ciklu. Piederības zīmei izstrādātas dažādas vizuālās versijas.

Lai komercdarbībā izmantotu piederības zīmes versiju ar Latvijas valsts karogu, uzņēmēji aicināti aizpildīt anketu Latvijas valsts simtgades digitālajā platformā «www.lv100.lv», norādot kontaktinformāciju un preču grupas, kurās plānota piederības zīmes lietošana. Izmantojot piederības zīmi ar valsts karogu, ikvienam ir saistošas normatīvo aktu prasības par Latvijas valsts karoga lietojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu