Rīgas brīvosta līdz šī gada beigām plāno nosusināt Kundziņsalu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Rīgas brīvostas pārvalde līdz šī gada beigām plāno veikt Kundziņsalas nosusināšanas darbus, aģentūru LETA informēja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāve Liene Ozola.

Pēc Kundziņsalas iedzīvotāju iniciatīvas, sadarbojoties ar iedzīvotāju biedrību «Kundziņsala», Rīgas brīvostas pārvalde veiks nosusināšanas darbus Kundziņsalas dzīvojamā rajonā. Pašreiz tiek veikti pēdējie projekta saskaņošanas darbi ar zemes īpašniekiem, pēc kuru pabeigšanas tiks izsludināts iepirkums par nosusināšanas sistēmas būvniecības darbiem. Projektu plānots realizēt līdz šī gada beigām.

Projekta rezultātus varēs vērtēt vairākus gadus pēc tā realizācijas, jo šādu nosusināšanas projektu reālos rezultātus objektīvi var vērtēt pēc tam, kad tie ir darbojušies gan pavasara palu, gan rudens lietavu režīmā un šajā gadījumā arī apstākļos, kad Kundziņsalas gruntsūdens līmeni paaugstina vētru radītā Daugavas līmeņa celšanās, jo projektā paredzēta arī sūkņu stacija, kuras darbība ļaus mazināt uzplūdu radītās sekas.

Jau ziņots, ka Kundziņsala ir ne tikai Rīgas ostas teritorija ar visstraujāko attīstību, bet ar aptuveni 450 iedzīvotājiem veido arī vienu no lielākajiem apdzīvotajiem rajoniem ostas robežās.

Kundziņsalas iedzīvotāji vairākkārt ir sūdzējušies par gruntsūdeņu augsto līmeni, kas īpaši paaugstinās pavasaros vai pēc ilgstošām lietavām un rada plūdu situāciju.

Kundziņsalas dzīvojamā rajona nosusināšanas projekta gaitā paredzēts ne tikai izveidot meliorācijas sistēmu gruntsūdens līmeņa pazemināšanai pēc lietus vai plūdiem, bet arī izbūvēt sūkņu staciju, kas nodrošinās ūdeņu atsūknēšanu no apdzīvotajām teritorijām. Sūkņu stacijas izbūve paaugstinās arī vispārējo drošības līmeni ostas teritorijā un nodrošinās ostas gatavību ārkārtas situācijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu