Konkursā aicina studentus radīt inovācijas Rīgas brīvostas modernizēšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Līdz 28.aprīlim studentu komandas var pieteikties Rīgas brīvostas pārvaldes izsludinātajam inovāciju konkursam «Osta pilsētai», meklējot jaunas idejas ostas konkurētspējas palielināšanai, informēja konkursa pārstāvji.

Konkursa mērķis ir veicināt mūsdienīgu risinājumu izmantošanu Rīgas brīvostas saimnieciskajā darbībā, tostarp jaunu sadarbības partneru piesaistei no Āzijas valstīm.

Konkursā piedalīties aicināti studenti no Latvijas augstskolām, kā arī Latvijas valstspiederīgie, kuri studē ārzemēs. Meklējot idejas ostas konkurētspējas palielināšanai, dalībnieki aicināti vadīties pēc pieciem tematiskajiem virzieniem - tehnoloģijas, konkurētspēja, loģistika, vide un mārketings.

Konkurss notiks divās kārtās. Pirmajā etapā divu cilvēku komandām jāiesniedz pieteikums ar izstrādāto inovāciju, savukārt tam sekos fināls, kurā komandām savas idejas būs jāprezentē klātienē.

Pērn konkursā atzinību par elektroniskās loču kvīts sistēmas prototipu guva Rīgas Tehniskās universitātes studenti.

Studentu komandas konkursam var pieteikties konkursa mājas lapā «ostapilsetai.lv», savukārt darbi jāiesniedz līdz 12.maijam. Konkursa fināls notiks 18.maijā. Godalgoto darbu autori balvā saņems «Samsung» viedtālruņus, «Kindle» e-grāmatu lasītājus, kā arī pārsteiguma balvas no Rīgas brīvostas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu