«Crowdestate» ik mēnesi piesaistīt pūļa finansējumu kādam īpašumu projektam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nekustamā īpašuma pūļa finansēšanas platforma «Crowdestate» patlaban Latvijā piesaistījusi pūļa finansējumu trim nekustamā īpašuma projektiem un turpmāk cer finansējuma piesaistei piedāvāt vismaz vienu jaunu projektu mēnesī, sacīja «Crowdestate» partneris Latvijā Edgars Ivanovs.

«Mums ir tāds iespējamo projektu saraksts un tajā ir vairāki desmiti projektu. Daži jau ir nobeiguma fāzē, daži ir izvērtēti, akceptēti, bet vēl tiek saskaņoti līgumi. Citi finansējuma piesaistei perspektīvie projekti vēl tiek vērtēti,» skaidroja Ivanovs.

Viņš norādīja, ka ideālais scenārijs, kuru varētu uzskatīt par labu ritmu, ir viens jauns projekts mēnesī. Tas arī būtu tas daudzums, ko šī brīža platformas administratīvais resurss un investoru apjoms var absorbēt.

«Ilgtermiņā plānota platformas attīstība arī ģeogrāfiski, bet šobrīd vēl būtu pāragri runāt par to, uz kuriem tirgiem un kurām valstīm domājam izplesties. Skatāmies no ieguldījumu viedokļa, lai investīcijas varētu labi diversificēt. Ja ir iespēja ieguldīt, piemēram, 1000 eiro nekustamajos īpašumos, tad būtu labi, ja daļu varētu ieguldīt Eiropā, bet daļu - ASV vai Japānā,» piebilda Ivanovs.

«Crowdestate» ir Igaunijā izveidota nekustamā īpašuma pūļa finansēšanas platforma. «Crowdestate» platformā 29.martā bija reģistrējušies 14 563 investori, kopumā līdz šim brīdim ir finansēti 35 investīciju projekti Latvijā un Igaunijā par kopējo summu 16,7 miljoni eiro.

Nekustamā īpašuma pūļa finansēšana sniedz iespēju lielam skaitam mazu investoru finansēt liela mēroga nekustamā īpašuma projektus. Inovatīva platforma interneta vidē saved kopā investorus, kuri vēlas investēt nekustamo īpašumu projektos ar attīstītājiem, kuri lūkojas pēc papildu finansējuma saviem projektiem. 2014.gadā parādījās pirmās pūļa finansēšanas platformas un šobrīd pasaulē jau ir vairāk nekā 150 dažādas nekustamā īpašuma pūļa finansēšanas platformu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu