Atklās «Domina Shopping» rekonstruēto daļu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šodien plkst.13 atklās tirdzniecības centra «Domina Shopping» rekonstruēto daļu, informēja «Domina Shopping» vadītāja Dina Bunce.

Plkst.13 tirdzniecības centrā notiks īpaši aicināto viesu un mediju pasākums, bet plkst.18 «Domina Shopping» rekonstruētā daļa jau būs atvērta ikvienam interesentam.

Iepriekš jau vēstīts, telpu efektivitātes uzlabošanā apmēram 12 000 kvadrātmetru platībā tirdzniecības centrā «Domina Shopping»

investēti pieci miljoni eiro.

Tāda ir summa, ko «Domina Shopping» īpašnieki investējuši rekonstrukcijas daļā, kur iepriekš atradās pērn pavasarī slēgtais «Prisma» veikals. Ieguldītos līdzekļus varētu atpelnīt desmit gadu laikā.

Bunce uzsver, ka šajā centra daļā ir veiktas ievērojamas izmaiņas, lai varētu, piemēram, radīt tādus apstākļus, kur izvietot 25 jaunus veikalus. Tāpat daudz līdzekļu ieguldīts šīs veikala daļas interjera izveidē. Līdz ar rekonstrukciju «Domina Shopping» centrā palielināts mājas preču piedāvātāju klāsts vispār.

Rekonstruējamā daļa klientiem ir pieejama no 2.marta, kad pircējiem kļuva pieejami vairāki veikali, kuru vidū ir tādi zīmoli kā «Sports Direct», «Siena», «Tiger», «Lage gastronomija», «SEB banka», «Audums pluss», «Lakstos», «Hobby Style», «Optika Italiana», kā arī «Stenders» un «Top Shop».

Tikmēr noslēdzošais rekonstrukcijas posms būs vasaras vidū, kad paredzēta «Maxima» lielveikala atvēršana.

Rekonstrukcijas daļā izbūvēti ātrgaitas lifti, kas savienos šo centra daļu ar autostāvvietu. Tāds risinājums iepriekš šeit nav bijis pieejams. Tiesa, šie lifti lietošanā būs pieejami tad, kad centrā tiks atvērts pārtikas preču operatora veikals.

Vienlaikus Bunce atzīmē, ka šogad paredzēt vēl ieguldīt līdzekļus arī esošo telpu uzlabošanā. Proti, dažādu jaunus funkcionālu risinājumu un uzlabojumu veikšanai paredzēts ieguldīt vienu miljonu eiro.

Līdz ar to kopējā summa, ko ieguldījuši tagadējie īpašnieki, ir ap sešiem miljoniem eiro, norāda Bunce.

Kā ziņots,

Konkurences padome (KP) patlaban vēl vērtē ziņojumu

par apvienošanos, ar kuru SIA «Maxima Latvija» no SIA «EfTEN Domina» iegūst nomas tiesības uz mazumtirdzniecības telpām tirdzniecības centrā «Domina Shopping», liecina paziņojums KP mājaslapā.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem Konkurences padomei jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz četriem mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas. Ziņojums saņemts šogad 3.februārī.

Jau vēstīts, ka KP iepriekš liedza tirdzniecības centrā «Domina Shopping» atvērt «Rimi» lielveikalu. SIA «Rimi Latvia» vēlējās atvērt lielveikalu vietā, kur iepriekš atradās mazumtirgotāja «Prisma» lielveikals. Tas tika slēgts pagājušā gada maijā.

KP priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama skaidroja, ka aizliegums pieņemts, jo tas būtiski palielinātu «Rimi Latvia» dominanci mazumtirdzniecības tirgū. «Šis lēmums ir signāls mazākajiem tirdzniecības tīkliem, lai tie augtu un attīstītos. Tālākais jau ir tirgus dalībnieku ziņā,» viņa piebilda.

Tādējādi «Domina Shopping» noslēdza sadarbības līgumu ar mazumtirdzniecības tīklu «Maxima Latvija» par telpu nomu pārtikas lielveikala atvēršanai. Jaunais lielā formāta «Maxima XXX» pārtikas veikals aizņems 4000 kvadrātmetrus tirdzniecības centra platības. Jaunā veikala izveidē «Maxima Latvija» plāno investēt vairāk nekā vienu miljonu eiro.

Kā vēstīts, pagājušā gada vasarā «Domina Shopping» par 74,5 miljoniem eiro iegādājās nekustamo īpašumu fonds «EfTEN Kinnisvarafond II». Tirdzniecības centra platība pārsniedz 120 000 kvadrātmetru, un tas ir otrs lielākais tirdzniecības centrs Rīgā. Tirdzniecības centrā darbojas vairāk nekā 160 veikalu. 2015.gadā «Domina Shopping» apgrozījums bija 64,4 miljoni eiro, kas ir par 7% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt 2016.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu