«Reaton» pirmie Baltijā sāk ražot sertificētas ugunsizturīgās durvis

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Daudznozaru uzņēmuma «Reaton» durvju ražotnē Rīgā sākta ugunsizturīgo koka durvju metāla kārbā ražošana. Uzņēmums ir vienīgais Baltijā, kas piedāvā Eiropas standartiem atbilstošas ugunsizturīgas durvis, un, papildinot vairāk nekā 200 durvju modeļu klāstu ar šo produkciju, tas ļaus durvju ražotnei kāpināt eksportu vairāk nekā uz pusi.

Ugunsizturīgo durvju izstrādes tehnoloģiskais process bija garš un sarežģīts, un kopumā šī produkta izstrādē ieguldīti ap 50 tūkstošiem eiro, informē «Reaton» Durvju ražošanas departamenta direktors Artūrs Ozoliņš :

«Sākotnēji uzņēmumā radīts inovatīvs produkts ne tikai Latvijas kontekstā, bet visā reģionā – koka durvis metāla kārbā, kuru priekšrocība salīdzinājumā ar durvīm koka kārbā ir nesalīdzināmi lielāka izturība pret, piemēram, mitruma ietekmi vai mehāniskiem bojājumiem, kas rodas lielas noslodzes sabiedriskos objektos: slimnīcās, skolās, biroja ēkās, sporta zālēs, ražošanas telpās, viesnīcās u.c. Šādas durvis ir viegli kopt un atjaunot, veicot tikai kosmētiskus defektu novēršanas pasākumus. Metāla kārba nodrošina arī nesalīdzināmi labākas higiēnas prasības, kas ir svarīgas, piemēram, medicīnas iestādēs vai profesionālās virtuvēs. Durvju kārba tiek izgatavota no tērauda, un ir krāsojama jebkurā krāsas tonī un, iestrādājot to ailē, nav jāpapildina ar durvju aplodām, jo kārba pilda jau šo funkciju. Metāla kārbu var komplektēt ar koka vērtni dažādās apdarēs – finierētu, krāsotu, ar HPL apdari, t.sk. HPL ar speciālām antibakteriālām apstrādēm, kuras vienlaikus dod iespēju apmierināt dizaineru vizuālās ieceres un funkcionālās nepieciešamības.»

Foto: Publicitātes foto
FOTO: Publicitātes foto «Šis bija tehnoloģiski sarežģītākais projekts mūsu vēsturē. «Reaton» komanda strādāja, meklējot tehniskus risinājumus, atkal un atkal sevi izaicinot, eksperimentējot, testējot durvis sertificētās laboratorijās, kur tiek imitēts ugunsgrēks (durvīm liesma jānotur vismaz pusstundu), līdz panācām vēlamo rezultātu, kas ļauj ar lepnumu teikt, ka tagad «Reaton» tiek nodrošināts visplašākais durvju piedāvājums, kas ļaus mums piedalīties projektu iepirkumos, piedāvājot pilnu durvju komplektu, kas pasūtītājam izmaksā lētāk nekā katru durvju veidu pērkot no citiem ražotājiem. Šis produkts spēj izpildīt mūsdienu projektu prasības un būvnormatīvus. Liela priekšrocība ir arī šī novatoriskā produkta cena, skatoties kontekstā ar tā ilgmūžību un līdzvērtīgiem durvju piedāvājumiem no Rietumeiropas ražotājiem. Tādējādi spēsim piedāvāt «parastas» telpu iekšdurvis, gan skaņas izolējošas durvis, kas mūsdienās ir pieprasīts produkts, jo cilvēka privātuma aizsardzība un komforts, ko nodrošina blakusesošu trokšņu maksimāla izolācija, kļuvusi par normu, gan EI30 ugunsdrošās durvis, t.sk. ar stiklu, kam ir būtiska loma ēku drošības nodrošināšanā, vai arī ar īpašo – higiēnisko plastikāta pārklājumu metāla virsmai, kas savukārt ir noderīgas ārstniecības iestādēs,» atzīmē ražotnes direktors. Kā mērķa grupas «Reaton» durvīm A. Ozoliņš min sabiedriskās ēkas (valsts un pašvaldību iepirkumi, lieli privāto kompāniju projekti), kur parasti objektos nepieciešams daudz durvju vienlaikus, un kuras uzņēmums spēs saražot esošajā durvju ražotnē Rīgā, Čiekurkalnā.
FOTO: Publicitātes foto «Šis bija tehnoloģiski sarežģītākais projekts mūsu vēsturē. «Reaton» komanda strādāja, meklējot tehniskus risinājumus, atkal un atkal sevi izaicinot, eksperimentējot, testējot durvis sertificētās laboratorijās, kur tiek imitēts ugunsgrēks (durvīm liesma jānotur vismaz pusstundu), līdz panācām vēlamo rezultātu, kas ļauj ar lepnumu teikt, ka tagad «Reaton» tiek nodrošināts visplašākais durvju piedāvājums, kas ļaus mums piedalīties projektu iepirkumos, piedāvājot pilnu durvju komplektu, kas pasūtītājam izmaksā lētāk nekā katru durvju veidu pērkot no citiem ražotājiem. Šis produkts spēj izpildīt mūsdienu projektu prasības un būvnormatīvus. Liela priekšrocība ir arī šī novatoriskā produkta cena, skatoties kontekstā ar tā ilgmūžību un līdzvērtīgiem durvju piedāvājumiem no Rietumeiropas ražotājiem. Tādējādi spēsim piedāvāt «parastas» telpu iekšdurvis, gan skaņas izolējošas durvis, kas mūsdienās ir pieprasīts produkts, jo cilvēka privātuma aizsardzība un komforts, ko nodrošina blakusesošu trokšņu maksimāla izolācija, kļuvusi par normu, gan EI30 ugunsdrošās durvis, t.sk. ar stiklu, kam ir būtiska loma ēku drošības nodrošināšanā, vai arī ar īpašo – higiēnisko plastikāta pārklājumu metāla virsmai, kas savukārt ir noderīgas ārstniecības iestādēs,» atzīmē ražotnes direktors. Kā mērķa grupas «Reaton» durvīm A. Ozoliņš min sabiedriskās ēkas (valsts un pašvaldību iepirkumi, lieli privāto kompāniju projekti), kur parasti objektos nepieciešams daudz durvju vienlaikus, un kuras uzņēmums spēs saražot esošajā durvju ražotnē Rīgā, Čiekurkalnā. Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Par uzņēmumu:
«Reaton Durvis» ir Latvijas daudznozaru uzņēmuma «Reaton», kas Latvijas tirgū darbojas jau 29 gadus, ražošanas nozare, kura savu darbību sāka 1991. gadā. Rūpnīcā Rīgā, Krustabaznīcas ielā 4A(Šobrīd Krustabaznīcas iela 20), ražošanas jaudas ļauj mēnesī saražot ap tūkstoti durvju, un kopumā ražotnē tiek ražots vairāk nekā 200 durvju modeļu (dzīvojamām un sabiedriskām ēkām: iekšdurvis un ieejas durvis, skaņu izolējošas durvis, ugunsdrošas durvis, bīdāmās starpsienas, kā arī stikla durvis un pastiprinātas drošības durvis), nodarbinot ~ 50 cilvēku.
Durvju ražotnes jauda «Reaton» ražotajām durvīm tiek dota minimums 24 mēnešu garantija, kā arī tiek nodrošināta garantijas un pēcgarantijas apkalpošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu