Veikalu tīkli «Elvi» un «Aibe» izveido kopīgu iepirkumu grupu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušajā nedēļā par kopīga uzņēmuma izveidi, kas nodarbosies ar centralizētu iepirkumu veikšanu, vienojušies vietējie mazumtirgotāji «Eliv» un «Aibe», stāsta SIA «Elvi Latvija» un SIA «Latvijas Neatkarīgo tirgotāju kooperācijas» pārstāvji.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, SIA «Latvijas iepirkumu apvienība» dibināta vakar, 27.martā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 10 000 eiro, tas vienādi uz pusēm pieder uzņēmumiem «Elvi Latvija» un «Latvijas neatkarīgo tirgotāju kooperācijai».

Tīklu «Elvi» un «Aibe» vadība paredz, ka jaunizveidotais uzņēmums nodrošinās vienotu iepirkumu sistēmu, kamēr abu mazumtirgotāju veikalu tīkli turpinās darboties zem to līdzšinējiem zīmoliem. Plānots, ka jaunais uzņēmums ļaus sekmīgāk organizēt produktu iepirkumu, kas nodrošinās zemākas iepirkuma cenas un augstāku produktu kvalitāti veikalos.

«Par nacionālo mazumtirgotāju apvienošanos, lai sekmīgāk konkurētu ar lielajām tirdzniecības ķēdēm, tiek diskutēts jau sen. Arī mēs esam meklējuši sadarbības iespējas ar citiem Latvijas vietējiem veikalu tīkliem, tomēr līdz šim dažādu iemeslu dēļ tas nav izdevies. Esam gandarīti par sadarbības sākšanu ar «Aibes» tirgotāju aliansi, kas ļauj mums kopā kļūt par lielāko pašmāju iepirkuma grupu Baltijā pēc veikalu skaita, kas apvienojušies zem mūsu zīmoliem,» atzīmē «Elvi Latvija» komercdirektore Laila Vārtukapteine, piebilstot, ka «Latvijas iepirkumu apvienība» ir atvērta sadarbībai arī ar citiem vietējiem mazumtirgotājiem.

Kā atzīmē «Latvijas Neatkarīgo tirgotāju kooperācijas» valdes locekle Margarita Kosmačova, sadarbība ar «Elvi» palielinās «Aibes» konkurētspēju. Tāpat šāda sadarbība divu reģionālo veikalu tīklu starpā nākotnē uzlabos un padarīs efektīvāku loģistiku, kas ļaus nodrošināt regulāru svaigu preču piegādi arī uz attālākiem reģionālajiem veikaliem.

Franšīzes «Elvi» partneriem pieder vairāk nekā 180 veikali visā Latvijā, bet alianse «Aibe» apvieno 440 uzņēmējus, kuri pārvalda vairāk nekā 1278 veikalus visā Baltijā. Baltijas alianses «Aibe» apgrozījums ir 443 miljoni eiro. Latvijā ar zīmolu «Aibe» darbojas 565 veikali, kas apvienojušies «Latvijas neatkarīgo tirgotāju kooperācijas» aliansē.

«Elvi Latvija» apgrozījums 2015.gadā auga par 9%, liecina «Firmas.lv» informācija. Uzņēmuma apgrozījums bija 3,6 miljoni eiro, bet 2014.gadā - 3,32 miljoni eiro. «Elvi Latvija» peļņa 2015.gadā bija 96 508 eiro, kas ir par 31% vairāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 73 487 eiro.

«Elvi» tīkla apgrozījums 2015.gadā, salīdzinot ar 2014.gadu, pieauga par 15%.

SIA «Elvi Latvija» dibināta 2010.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2820 eiro. «Elvi Latvija» īpašnieki ir Imants Rendenieks - 40%, «Dyaltos Capital» - 20%, SIA «Vita Mārkets» - 20% un SIA «Antaris» - 20%, liecina «Firmas.lv» informācija.

«Latvijas Neatkarīgo tirgotāju kooperācijas» apgrozījums 2015.gadā bija 20,08 miljoni eiro, kas ir par 6% vairāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums bija 19,05 miljoni eiro. Uzņēmums 2015.gadā nopelnīja 304 255 eiro, kas ir par 10% mazāk nekā 2014.gadā, kad peļņa bija 340 465 eiro.

SIA «Latvijas Neatkarīgo tirgotāju kooperācija», kas līdz 2015.gada 21.septembrim darbojās ar nosaukumu «Latvijas tirgotāju kooperācijas «Aibe«», dibināta 2002.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 24 180 eiro. «Latvijas Neatkarīgo tirgotāju kooperācijas» lielākā īpašniece ar 91,97% kapitāldaļu ir Lietuvas kompānija «Aljanses Aibe».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu