RNP apsaimniekoto ēku dzīvokļu īpašnieki sāk atslēgt apkuri

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Šogad pirmajai pašvaldības SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) apsaimniekotajai dzīvojamai mājai apkure atslēgta jau 15.martā, informēja RNP pārstāve Santa Vaļuma.

Lielākajā daļā RNP apsaimniekoto dzīvojamo māju darbojas automatizēta apkures sistēma, kas nodrošina automātisku siltuma padeves pielāgošanos atbilstoši āra gaisa temperatūras svārstībām. Apkures intensitāte pakāpeniski samazināsies, un mājas apkures sistēma atslēgsies, kad āra gaisa temperatūra ievērojami paaugstināsies.

Automatizētā sistēma nodrošina to, ka pavasara sezonā mājas netiek pārkurinātas, tādējādi arī siltumenerģija apkurei tiek patērēta tikai vajadzīgajā apjomā. Tiklīdz iestāsies vienmērīgi un pietiekami silts laiks, apkures sistēmas mājām tiks atslēgtas pilnībā, lai gadījumā, ja iestājas kāds vēsāks laiks vasaras sezonā, apkures sistēma neieslēgtos.

Šogad pirmajai dzīvojamai mājai apkure atslēgta jau 15.martā, pamatojoties uz dzīvokļu īpašnieku kopības iesniegto lēmumu par apkures atslēgšanu pirms apkures sezonas beigām.

Gadījumā, ja mājas dzīvokļu īpašnieki vēlas noteikt citu apkures intensitātes režīmu, vai arī noteikt siltumenerģijas piegādes atslēgšanas datumu, noslēdzot apkures sezonu, dzīvokļu īpašniekiem jāpieņem kopības lēmums un jāiesniedz tas RNP klientu apkalpošanas centrā vai jānosūta pa pastu.

RNP kopā apsaimnieko 4300 ēkas, kurās pakalpojumus saņem gandrīz 167 000 klientu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu