«Latvijas balzams» ražotnes modernizācijā plāno ieguldīt € 23 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Dzērienu ražotājs «Latvijas balzams» ražotnes modernizācijā plāno ieguldīt apmēram 23 miljonus eiro, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai «Nasdaq Riga».

Kompānijas pārstāvji informē, ka «Latvijas balzams» ir iesniedzis Ekonomikas ministrijai izvērtēšanai investīciju projekta pieteikumu, lai pretendētu uz atbalstāma investīciju projekta statusu un izmantotu likumā noteikto uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi.

«Projekta kopējās izmaksas tiek lēstas 23 miljonu eiro apmērā, un atbalsta gadījumā uzņēmums plāno realizēt vērienīgu ražotnes modernizācijas un rekonstrukcijas projektu Rīgā, A.Čaka ielā 160,» sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Intars Geidāns.

Plānots, ka, realizējot šo investīciju projektu, «Latvijas balzams» uzlabos konkurētspēju un pozīcijas reģionā, jo pieaugošās darbaspēka, loģistikas un ražošanas izmaksas ir risks, kas pieprasa ilgtermiņa risinājumus.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs arī atzīmēja, ka projekta realizācija būs iespējama tikai pie nosacījuma, ka tas tiks atbalstīts no valsts un attiecīgi saņems uzņēmumu ienākuma nodokļu atlaidi, un citus atvieglojumus, kurus paredz Ministru kabineta noteikumi «Atbalstāmo investīciju projekta apstiprināšanas un īstenošanas kārtība».

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Latvijas balzams» apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 75,72 miljoni eiro, kas ir par 2,6% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 5,5% un bija 7,451 miljons eiro.

«Latvijas balzams» kopš 2014.gada oktobra iekļauts holdinga kompānijā «Amber Beverage Group». «Amber Beverage Group» dibinātāja un 100% daļu īpašniece ir Nīderlandē reģistrētā kompānija «S.P.I. Regional Business Unit B.V.». «Latvijas balzama» akcijas kotē biržas «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu