Piena iepirkuma cena Igaunijā februārī gada izteiksmē pieaugusi par 40%

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Vidējā piena iepirkuma cena Igaunijā februārī bija 325,53 eiro par tonnu jeb par 40% augstāka nekā pagājušā gada otrajā mēnesī, liecina Igaunijas Statistikas departamenta publiskotie dati.

Igaunijā februārī piena pārstrādātāji iepirka 54,4 tūkstošus tonnu piena, kas ir par 5,6% mazāk nekā šajā mēnesī pērn.

Salīdzinājumā ar janvāri pagājušajā mēnesī piena iepirkuma apjoms saruka par 8%, bet iepirkuma cena - par 0,3%.

Augstākās kvalitātes piena iepirkuma apjoms gada izteiksmē palielinājās par 6,1% un februārī bija 39,7 tūkstoši tonnu. Augstas kvalitātes piena iepirkuma apjoms februārī sasniedza 14,5 tūkstošus tonnu, kas ir par 27,5% mazāk nekā pirms gada, bet pirmās šķiras piena iepirkums saglabājās pagājušā gada februāra līmenī un bija 200 tonnas.

Vidējais tauku saturs februārī Igaunijā iepirktajā pienā bija 4%, bet olbaltumvielu saturs - 3,4%.

Pienotavas februārī Igaunijā saražoja 7900 tonnu dzeramā piena - tikpat, cik pirms gada. Arī krējuma ražošana saglabājušies pagājušā gada līmenī un tika saražotas 1900 tonnas krējuma, bet skābpiena ražošana samazinājusies par 3% un bija 3200 tonnas.

Pagājušajā mēnesī Igaunijā saražotas 300 tonnas sviesta, kas ir par 40% mazāk nekā pagājušā gada februārī, bet siera ražošana saglabājusies 3400 tonnu apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu