Pieaugošā konkurence mudina Latvijas piena pārstrādātājus attīstīties

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Pieaugošā konkurence mudina Latvijas piena pārstrādātājus attīstīties un negulēt uz lauriem, sacīja kooperatīva «Piena ceļš», kam pieder piena pārstrādes uzņēmums «Jaunpils pienotava», padomes priekšsēdētājs Anrijs Aumalis.

Viņš atzina, ka Latvijas tirgū joprojām pastiprināti tiek ievesti ārvalstīs ražotie piena produkti, kas saasina konkurenci un pārstrādes uzņēmumiem liek turpināt attīstīties.

«Ja, piemēram, poļi zemniekam spēj maksāt augstu piena iepirkuma cenu un tajā pašā laikā atvest līdz mums kvalitātes ziņā labu, bet lētāku produktu nekā mūsējais, ir svarīgi padomāt, kāpēc mums, pārstrādājot savu pienu tepat uz vietas Latvijā, tas neizdodas. Iespējams, tam ir gan objektīvi, gan subjektīvi iemesli, bet kaut kam ir jāmainās. Vismaz pāris gadu laikā Latvijā šajā ziņā droši vien būs izmaiņas,» sacīja Aumalis.

Viņš teica, ka arī «Jaunpils pienotava» šogad plāno attīstīties un strādāt pie jauniem produktiem. «Darbs pie jauniem produktiem ir nemitīgs. Strādājam pie tā, lai produkti būtu interesanti klientiem,» sacīja Aumalis.

Jau vēstīts, ka «Jaunpils pienotava» pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar gandrīz 12 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par apmēram 50% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga vairākas reizes un bija 815 000 eiro.

«Jaunpils pienotavas» pamatdarbības veids ir biezpiena, krējuma un siera ražošana. Uzņēmums saražoto produkciju eksportē uz Lietuvu, Igauniju, Apvienoto Karalisti, ASV, Azerbaidžānu, Bulgāriju, Čehiju, Dāniju, Grieķiju, Kipru, Īriju, Izraēlu, Kazahstānu, Spāniju, Turkmenistānu, Vāciju un Zviedriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu