«Brīvais vilnis»: var neizdzīvot gan lielāki, gan mazāki zivrūpniecības uzņēmumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Daļa zivrūpniecības uzņēmumu saistībā ar vispārējo situāciju nozarē var neizdzīvot un nav izslēgts, ka uzņēmējdarbību var nākties pārtraukt gan lielākiem, gan mazākiem uzņēmumiem, atzina zivju pārstrādes uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris.

Viņš atgādināja, ka zaudētos realizācijas apmērus Austrumu tirgos zivrūpniekiem līdz šim nav izdevies aizstāt, un uzņēmumiem nācies samazināt ražošanas jaudas. Savukārt dempingu dēļ produkcijas cena ir neadekvāti zema. Tāpēc daļa tirgus dalībnieku nākotnē, visticamāk, pārtrauks uzņēmējdarbību. «Reālistiskākais būs, ka daļa ražotāju pazudīs no tirgus. Neņemos prognozēt, kad tas notiks. Tas ir atkarīgs no tā, kurā brīdī apstāsies finanšu plūsma,» sacīja Babris.

Viņš neprognozēja, vai uzņēmējdarbību varētu pārtraukt lielie vai mazie ražotāji, taču neizslēdza gan vienu, gan otru iespēju. «Viss var būt. Neviens neatzīstas, kāds ir viņa faktiskais stāvoklis,» pauda Babris.

«Brīvā viļņa» valdes priekšsēdētājs sacīja, ka pēdējā gada laikā par maksātnespējīgu ir pasludināts zivju pārstrādes uzņēmums SIA «Saiva Anno 1949». Savukārt pārējie tirgus dalībnieki cenšas strādāt, taču uzņēmumiem ir slikti finansiālie rādītāji.

«Brīvā viļņa» komercdarbības veidi ir zivju un zivju produktu pārstrāde un konservēšana, pārtikas produktu vairumtirdzniecība, kā arī pārējā citur nekvalificētā komercdarbība. AS «Brīvais vilnis» dibināta 1992.gadā, pamatkapitāls ir 4 339 230 eiro.

Kompānijas lielākie īpašnieki pastarpināti ir Latvijas uzņēmēji brāļi Valērijs Belokoņs un Vilorijs Belokoņs, kuru īpašumā ir vairāk nekā 90% «Brīvā viļņa» akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu