«Lufthansa» vienojas ar pilotiem algu un pensiju jautājumā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas nacionālā lidsabiedrība «Lufthansa» un pilotu arodbiedrība «Cockpit» trešdien paziņoja, ka ir panākta jauna vienošanās, lai izbeigtu vairākus gadus ilgušās nesaskaņas par algām, pensijām un darba vietām.

Vienošanās paredz, ka aptuveni 5400 «Lufthansa», «Lufthansa Cargo» un «Germanwings» piloti laika periodā no 2012.gada maija līdz 2022.gada jūnijam saņems algu paaugstinājumu par 11,4%.

Tāpat pilotiem tiks izmaksātas vienreizējas prēmijas 1,8 mēnešalgu apmērā.

Apmaiņā pret to piloti piekrituši pakāpeniskam viņu pensionēšanās vecuma paaugstinājumam un izmaiņām pensiju sistēmā, kas turpmāk paredzēs noteikt viņu pensiju apmēru tieši attiecībā pret viņu veiktajiem ikmēneša maksājumiem.

«Lufthansa» un «Cockpit» jau februārī vienojās līdz 2019.gadam paaugstināt pilotu algas par 8,7% un izmaksāt vienreizējas prēmijas 5000-6000 eiro apmērā.

Taču abas puses turpināja pārrunas saistībā ar citiem jautājumiem, jo sevišķi attiecībā uz pensiju sistēmu.

Jau ziņots, ka «Lufthansa» pilotu novembrī rīkotais kopumā sešu dienu streiks aviokompānijai izmaksāja 100 miljonus eiro.

«Lufthansa» streika dēļ nācās atcelt aptuveni 4500 reisus, bet ietekmēti tika vairāk nekā pusmiljons pasažieru.

Aviokompānijas piloti kopš 2014.gada pavasara streikojuši jau piecpadsmit reizes, cenšoties pieprasīt lielāku atalgojumu.

Piloti norādīja, ka viņu algas nav paaugstinātas piecus gadus, neskatoties uz to, ka lidsabiedrība gūst ievērojamu peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu