«Trasta komercbanka» paziņo par bankrota procedūras sākšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Likvidējamā AS «Trasta komercbanka» publicējusi paziņojumu par bankrota procedūras sākšanu.

Atbilstoši 10.marta Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumam «Trasta komercbanka» ir pasludināta par maksātnespējīgu no 10.marta un par administratoru maksātnespējas procesā apstiprināts esošais likvidators Ilmārs Krūms.

Ir sākta «Trasta komercbankas» bankrota procedūra. Kreditoriem un citām personām jāpiesaka savas prasības un citas pretenzijas trīs mēnešu laikā no paziņojuma publikācijas dienas izdevumā «Latvijas Vēstnesis», tas ir, no šodienas.

Sākta «Trasta komercbankas» mantas izsole, un par katru izsoli tiks paziņots atsevišķi atbilstoši civilprocesa likumam.

Kā ziņots, Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas ierosinājuma 2016.gada marta sākumā anulēja «Trasta komercbankas» licenci, bet marta vidū Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina «Trasta komercbanku» par likvidējamu un par bankas likvidatoru iecēla zvērinātu advokātu Krūmu. Savukārt pagājušajā nedēļā tiesa pasludināja «Trasta komercbanku» par maksātnespējīgu. Krūms pašlaik ir «Trasta komercbankas» maksātnespējas administrators, taču Finanšu un kapitāla tirgus komisija meklē citu kandidātu maksātnespējas administratora amatam, jo Krūms izlēmis darbu neturpināt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu