«Nordea Finance Latvia» peļņa pērn - 5,21 miljons eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Nordea» koncerna līzinga sabiedrība SIA «Nordea Finance Latvia» 2016.gadā strādāja ar 5,21 miljona eiro peļņu, kas ir par 18,3% mazāk nekā 2015.gadā, liecina «Firmas.lv» dati.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā peļņas samazinājums skaidrots ar lielākā aizņēmuma refinansēšanu no «Nordea Finance Finland» uz «Nordea Bank» AB Latvijas filiāli un bāzes procentu likmes palielināšanos.

Vienlaikus «Nordea Finance Latvia» apgrozījums 2016.gadā pieauga par 0,2% un sasniedza 11,062 miljonus eiro.

«Nordea Finance Latvia» pērn palielināja portfeli par 2,6% - no 358 miljoniem eiro 2015.gada beigās līdz 367 miljoniem eiro 2016.gada beigās, teikts uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā.

«Nordea Finance Latvia» tiks iesaistīts plānotajā «Nordea» un DNB darbības apvienošanā Baltijā. Vēl tiek gaidīts apstiprinājums no regulējošām iestādēm, tāpēc «Nordea» grupas vadība nav apstiprinājusi jaunā apvienotā uzņēmuma plānoto struktūru. Apvienošanās varētu ietekmēt sabiedrības juridisko struktūru un iekšējos procesus, taču arī pēc apvienošanās sabiedrība turpinās pildīt visas tās esošās līgumattiecības, līdz ar to sabiedrības vadība ir pārliecināta, ka apvienošanās neietekmēs sabiedrības bilances aktīvu un saistību vērtības, teikts vadības ziņojumā.

Jaunveidojamās apvienotās bankas izpilddirektors Erki Rāzuke iepriekš intervijā aģentūrai LETA sacīja, ka pēc abu banku darbības apvienošanas līzinga pakalpojumus plāno sniegt atsevišķs uzņēmums, kā tas pašlaik ir ar «Nordea Finance». «Tas, protams, tiks stiprināts no DNB puses, bet mēs saglabāsim atsevišķu uzņēmumu, kurš strādās visās Baltijas valstīs,» sacīja jaunveidojamās bankas izpilddirektors.

«Nordea Finance Latvia» strādā Latvijas līzinga tirgū kopš 1997.gada vidus. Uzņēmums nodrošina līzinga, autolīzinga, aizdevuma un faktoringa pakalpojumus. Pakalpojumi tiek piedāvāti, izmantojot «Nordea» klientu apkalpošanas tīklu Latvijā un sadarbības partnerus. Pilna servisa autolīzinga un autoparka administrēšanas pakalpojumus ar «NF Fleet» zīmolu nodrošina saistītais uzņēmums SIA «ALD Automotive».

2015.gadā «Nordea Finance Latvia» peļņa bija 6,377 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu