Interesi par lidostu «Rīga» izrāda Japānas lielākā aviokompānija ANA

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Starptautiskajā lidostā «Rīga» šodien viesojās Japānas lielākās aviokompānijas «All Nippon Airways» (ANA) delegācija, lai iepazītos ar lidostas infrastruktūru un tās piemērotību starpkontinentālo reisu veikšanai starp Rīgu un Japānu, pavēstīja lidostā.

Vizītes laikā ANA pārstāvis Kodzi Hagivara izrādīja interesi par lielfizelāžas gaisa kuģu apkalpošanai nepieciešamo lidostas aprīkojumu, tostarp degvielas uzpildes sistēmu kapacitāti, pretapledošanas apstrādes iespējām, kā arī lidostas pasažieru termināļa gatavību organizēt augstas intensitātes pasažieru plūsmas.

Pēc lidostā paustā, ANA pārstāvji atzinīgi novērtēja lidostas «Rīga» gatavību uzņemt tālsatiksmes reisus.

«Esmu gandarīta, ka pēdējo gadu vērienīgie ieguldījumi lidostas «Rīga» infrastruktūras attīstībā padara Rīgas lidostu pievilcīgu arī tādām pasaules aviokompānijām kā ANA. Starpkontinentālo un tranzīta reisu tīkla attīstīšana ir viena no lidostas «Rīga» attīstības stratēģijas nozīmīgākajām prioritātēm ar mērķi nostiprināt lidostas vadošās pozīcijas Baltijas reģionā,» uzsvēra lidostas valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs, apkalpojot 45% Baltijas aviopasažieru. No lidostas «Rīga» ziemas sezonā iespējams doties uz 60, bet vasaras sezonā uz 80 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviokompānijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu