«Takata» atzīst vainu un maksās miljardu dolāru defektīvo gaisa spilvenu lietā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Japānas automašīnu rezerves daļu ražotājs «Takata» pirmdien oficiāli atzina vainu krāpšanā un piekrita izmaksāt miljardu dolāru (945 miljoni eiro), lai vienotos sprāgstošo gaisa spilvenu lietā, paziņojusi ASV Tieslietu ministrija.

MIčiganas tiesa atbalstīja janvārī panākto vienošanos skandālā, kas visā pasaulē licis atsaukt apmēram 100 miljonus transportlīdzekļu.

Japānas kompānija ir atzinusi vainu krāpšanā un piekrita izmaksāt miljardu dolāru, lai panāktu izlīgumu ar ASV regulatoriem.

«Takata» ir atzinusi, ka laikā no 2000.gada līdz 2015.gadam ir mānījusi «klientus un auto ražotājus, sniedzot nepatiesus un manipulētus gaisa spilvenu piepūšanas ierīču pārbaužu datus, kas lika kompānijas gaisa spilvenu piepūšanas ierīču rādītājiem izskatīties labāk nekā tie bija patiesībā», paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

Kompānijas vadība nesniedza patiesus piepūšanas ierīču pārbaužu datus pat tad, kad tie sāka uzrādīt atkārtotas problēmas, tostarp izraisot ievainojumus un nāves gadījumus, piebilda ministrija.

«Takata» kopš 2013.gada ir ierauta vērienīgā starptautiskā skandālā saistībā ar defektīviem gaisa spilvenu piepūšanas mehānismiem, kas var izraisīt gaisa spilvenu piepūšanos ar pārmērīgi lielu spēku, tādējādi tam pārsprāgstot un automašīnā izraisot iespējamu nāvīgu atlūzu izplatīšanos.

«Takata» ražoto gaisa spilvenu defekta dēļ pasaulē bojā gājuši 16 cilvēki un vēl 100 guvuši ievainojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu