Sievietes kolektīvā – uzticība vai klačas?

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Tuvojoties pavasarim, šoreiz mūsu rubrikā «Karjeras jautājums» apkopojām daiļā dzimuma lasītāju jautājumus. Latvijas dāmas uztraucas par to, kā veidot draudzīgas attiecībās ar kolēģēm un kā pareizi uzvesties ar klačotājām, jo bieži tieši sievietes mēdz novērst uzmanību no darba jautājumiem uz «izklaides» tēmām. Atbildes sniedz mūsu eksperte, ABLV Bank personāldaļas vadītāja Dace Rūķīte-Kariņa.

1. Strādāju IT uzņēmumā, kolektīvā pārsvarā ir vīrieši. Sievietes cenšas turēties kopā. Ar mani sāka draudzēties viena meitene - klačotāja, kura, kā izrādījās, klačojās arī ar citām kolēģēm par mani. Es pati cenšos ar viņu daudz nekomunicēt, nestāstīt par sevi, bet jebkura maza ziņa par mani vai pat bilde manā Facebook profilā tiek apspriesta. Man tas viss jau ir riktīgi apnicis! Kā būtu pareizi viņu nolikt pie vietas? Man jau ir radušās dažādas atriebības idejas, tomēr nevēlos sevi tā pazemot?
Helēna

Labdien, Helēna,

Ja Jums nav pieņemama kāda kolēģa uzvedība, tas ir skaidri un korekti jāpasaka. Ar savu uzvedību un attieksmi parādiet savu nostāju, ka uz darbu nākat strādāt un klačas Jūs neinteresē, un arī pati neaprunājiet citus. Ja neradīsiet auglīgu augsni šādai kolēģes uzvedībai, viņai zudīs interese par Jums. Nedomāju, ka atriebība būtu īstais veids, kā ieviest skaidrību.

2. Labdien! Pie mums nesen atnāca strādāt jaunā meitene, ar viņu dalām vienu kabinetu. Un, man ir grūti paciest viņas klātbūtni! Viņa ir ļoti skaļa, bez takta sajūtas un rupja. Uzskata sevi par karalieni. Man jau drīz vajadzēs dzert nomierinošas zāles, vairs nevaru izturēt. Savu darbu viņa dara, tāpēc vadība ir apmierināta, viņa jau nesēž viņiem blakus un netracina ar saviem jokiem. Darbs man patīk, iet prom es negribu. Gaidīšu padomu, ko darīt tādā situācijā?
Dusmīga

Labdien, Dusmīgā,

Mēģiniet savai darba biedrenei paskaidrot, ka viņa ar savu uzvedību traucē Jums strādāt, kā arī varat norādīt, ka rupjība nav pieņemama nevienā darba vietā. Ja neizdodas kolēģi pārliecināt, tad es ieteiktu runāt ar savu vadītāju par citām iespējām darba vietas izkārtojumam, lai Jūs varētu savu uzmanību veltīt darbam.

3. Labdien. Ļoti vēlos sadraudzēties ar kolēģi. Strādājam kopā jau kādu gadu. Cenšos ar viņu uzsākt sarunu, ik pa reizei aicinu kopīgi papusdienot, vienmēr saņemu atteikumu. Domājams, ka darba vide būtu daudz patīkamāka mums abām un arī pārējiem kolēģiem. Nesaprotu, vai vaina ir manī, vai es viņai nepatīku, vai viņa vienkārši ir vienpate. Kā man rīkoties šajā situācijā?
Sintija

Sintija,

iespējams, ka jaunajai kolēģei ir nepieciešams ilgāks laiks, lai satuvinātos ar cilvēkiem, bet varbūt viņa ir vienpate. Mums katram ir tiesības būt tādam, kāds esam. Respektējiet viņas vēlmi atturēties no draudzības un biedrošanās, gan jau tam ir kāds iemesls, kas neattiecas uz citiem. Varbūt kolēģei ir bijusi iepriekšēja negatīva pieredze ar draudzēšanos kolektīvā.

Iemesls ir individuālā personību vai pieredzes atšķirībā - jūs esat dažādas un pieredzes ir dažādas.

4. Mani interesē darbadevēju viedoklis par darbinieku izskatu. Vai bieži gadās situācijas, kad kandidāts nepatīk tieši pēc ārēja izskata, piemēram, ir lieks svars, pinnes vai apģērbs ir bezgaumīgs? Viņam ir atbilstoša pieredze un zināšanas, bet izskats ir atturošs. Es pati esmu personāla vadības speciāliste, vadu pārrunas. Mani kolēģi uzskata, ka brīžiem esmu pārāk stingra un atsaku kandidātiem nepamatoti. Kā man pārvarēt sevi un censties redzēt cilvēkos tieši zināšanas un darbaspēju, nevis frizūru?! Vai ir normāli norādīt kandidātam uz viņa izskata trūkumiem? Paldies.
Evija

Labdien ,Evija,

Pirmais iespaids par kandidātu rodas, viņu ieraugot darba intervijā. No teorijas zinām, ka ne vienmēr pirmais iespaids ir patiess. Protams, cilvēkam ir jābūt sakoptam un tīram. Arī kandidātam, nākot uz interviju, vajadzētu izprast darba vidi un kāds apģērbs tai piemērots. Uz interviju darbam bankā vajadzētu ierasties attiecīgi apģērbtam, džinsi un kedas nebūtu pareizais stils. Jums, Evija, ir jāspēj abstrahēties no kandidāta ārējā izskata un koncentrēt uzmanību intervijas sarunai, jo pretējā gadījumā Jūs nespēsiet izanalizēt kandidāta atbilstību amatam un uzņēmuma korporatīvajai kultūrai. Atteikt kandidātam izskata dēļ nav pareizi. Ja kandidāta pieredze un zināšanas, kā arī viņa vērtību skala sakrīt ar Jūsu uzņēmuma vērtībām, tad ļoti korekti intervijas beigās varat norādīt par uzņēmumā pieņemto dreskodu un ģērbšanās kultūru kopumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu