Latvijas lauku tūrisma mītnēs apmeklējumu prognozē iepriekšējā gada līmenī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas lauku tūrisma mītnēs šogad apmeklētāju skaits varētu saglabāties iepriekšējā gada līmenī, prognozēja Latvijas lauku tūrisma asociācijas «Lauku ceļotājs» prezidente Asnāte Ziemele.

«Šis skats varētu būt tāds pats, kāds bija pagājušais. Daži lauku tūrisma uzņēmēji apgalvo, ka viņiem solās būt mazāk cilvēku, citi - ka vairāk. Nav viennozīmīgas tendences,» teica Ziemele, piebilstot, ka kopumā lauku tūrisma mītnes šogad varētu būt tikpat apmeklētas, cik pērn. Nav bijušas kardinālas izmaiņas nozarē, kā piemēram, straujas izmaiņas ekonomiskajā situācijā Latvijā un pasaulē, lai būtu vērojamas krasas pārmaiņas.

Ziemele teica, ka viens no iemesliem, kamdēļ vienās lauku tūrisma mītnēs ir vairāk rezervāciju, bet citās mazāk, ir mārketinga kampaņas. Tie, kuri mārketingu attīsta, nereti piesaista vairāk apmeklētāju. «Bija gadījums, kad viens lauku tūrisma uzņēmējs bija ielicis interneta portālos reklāmu, bet cits nē. Tam, kuram bija reklāma, rezervāciju ziņā bija nosegts viss gads. Abi uzņēmēji salīdzināja rezultātus un secināja, ka mārketinga instrumenti jāizmanto,» teica Ziemele, piebilstot, ka mārketings ir būtisks priekšnoteikumus, lai pulcētu apmeklētājus, sevišķi, rīkojot lielus pasākumos kā kāzas.

Vienlaikus viņa piebilda, ka uz pasākumus lauku tūrisma mītnēs viesi plāno rīkot mazākā lokā. Turpretī individuālo ceļotāju skaitam nav tendence samazināties salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Vērtējot lauku tūrisma mītņu noslodzi ziemas sezonā, Ziemele teica, ka kopumā sezona varēja būt labāka. «Ziemas sezona nav bijusi ļoti laba, jo tādas īstenas ziemas nebija,» sacīja Ziemele, piebilstot, ka sniega trūkums daudzviet negatīvi ietekmēja cilvēku vēlmi doties nakšņot ārpus pilsētas uz lauku tūrisma mītnēm, lai baudītu dabas klātbūtni.

Biedrība «Lauku ceļotājs» dibināta 1993.gadā. Biedrības mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. «Lauku ceļotājs» pārstāv biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma. «Lauku ceļotāja» biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu