«Valmiermuižas alus» pērn dubultojis eksportu un par 11% kāpinājis apgrozījumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Neraugoties uz vietējā alus apjoma sarukumu un importa pieaugumu Latvijas alus tirgū, AS «Valmiermuižas alus» pērn kāpinājis gan izbrūvētā alus daudzumu, gan eksportu, informēja uzņēmumā.

Pērn «Valmiermuižas alus» darītavā izbrūvēti 2,053 miljoni litri alus, kas ir par 4,4% vairāk nekā 2015.gadā. Savukārt eksporta tirgos pārdots divarpus reizes vairāk alus nekā gadu iepriekš.

Līdz ar to uzņēmuma apgrozījums pērn, salīdzinot ar 2015.gadu, pieauga par 11%. sasniedzot 4,23 miljonus eiro.

Pagājušā gadā Valmiermuižā darītais alus tika eksportēts uz Igauniju, Zviedriju, Lietuvu un Šveici. Šā gada sākumā tika uzsāktas alus piegādes pasūtītājiem Somijā un Anglijā.

Savukārt šogad uzņēmumā plāno eksporta apjomu dubultot, līdz ar to tas sasniegs līdz 10% no kopējā izbrūvētā alus apjoma.

Savukārt, sākot ar šo nedēļu, restorāniem un veikaliem tiek piegādāts alus, uz kura etiķetes uzsvērts - «Crafted in Latvia» jeb «Darīts Latvijā». Kā norāda uzņēmuma līdzīpašnieks Aigars Ruņģis, arī citi eksportētāji, tuvojoties Latvijas simtgadei, aicināti uz savas produkcijas etiķetēm izcelt Latviju kā šī produkta izcelsmes valsti.

«Eksportu uzlūkojam kā Latvijas garšas vizītkarti, ar kuru rosināt gardēžus no citām valstīm apmeklēt Latviju. Arī Latvijas vēstniecībām pieņemšanās novēlu galdā biežāk celt Latvijas ēdienus un dzērienus. Pasaulē jālepojas ar mūsu produktiem, lai Latvija pasaulē saistītos ar meistarīgiem cilvēkiem un augstvērtīgiem produktiem,» sacīja Ruņģis.

Saskaņā ar uzņēmuma aplēsēm, «Valmiermuižas alus» patlaban ieņem apmēram 1% alus tirgus.

Uzņēmums reģistrēts 2005.gadā, pamatkapitāls ir 1 396 691 eiro.

Kā ziņots, 2015.gadā «Valmiermuižas alus» apgrozījums sasniedza 3,84 miljonus eiro, kas ir par 13,4% vairāk nekā 2014.gadā, savukārt kompānijas peļņa saruka par 14,6% un bija 264 900 eiro.

«Valmiermuižas alus» reģistrēts 2005.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 396 691 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir SIA «Valmiermuižas ieguldījumu fonds». Savukārt 60% fonda daļu pieder Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam «Industrieliegenschaftenverwaltungs AG» (ILAG), bet 16% - Austrijas uzņēmumam «Alcor».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu