«Baltic Dairy Board» nosūtījis pirmo piena proteīna pulvera kravu uz ASV

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Piena pārstrādes uzņēmums SIA «Baltic Dairy Board» februāra vidū nosūtījis pirmo piena proteīna pulvera kravu uz ASV, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai «Nasdaq Riga».

Kompānijas pārstāvji informē, ka 17.februārī nosūtīta pirmā piena proteīna pulvera «MPC 85» eksporta krava uz ASV kopumā 114 000 eiro vērtībā.

Līdz šim «Baltic Dairy Board» realizējusi produkciju arī Polijā, Nīderlandē, Vācijā, Lietuvā, Igaunijā, Austrijā, Rumānijā, Grieķijā, Ukrainā, Ēģiptē, Marokā, Francijā un Ungārijā.

Kompānijas pārstāvji iepriekš vēstīja, ka 2016.gadā «Baltic Dairy Board» apgrozījums sasniedza 18,5 miljonus eiro. Savukārt šogad kompānija plāno palielināt apgrozījumu par vismaz 50%.

Tāpat ziņots, ka «Baltic Dairy Board» (iepriekš «Sigilo KV») 2012.gadā izsolē iegādājās maksātnespējīgo piena pārstrādes uzņēmumu «Bauskas piens» un sāka būvēt piena rūpnīcu, kuru ekspluatācijā nodeva 2015.gada beigās. Pēc kompānijas sniegtās informācijas, «Baltic Dairy Board» ir viens no lielākajiem industriālā krējuma ražotājiem Latvijā un viens no lielākajiem sūkalu/piena produktu proteīna ražotājiem Ziemeļeiropā.

«Baltic Dairy Board» pamatkapitāls ir 777 778 eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Kaspars Kazāks (51%). Kompānijas emitētās obligācijas kopš 2015.gada 12.novembra ir iekļautas biržas «Nasdaq Riga» parāda vērstspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu