Uzņēmums: Konditorejas biznesā Latvijā ir milzīga konkurence

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Konditorejas biznesā Latvijā ir milzīga konkurence, aģentūrai LETA atzina «Mārtiņa Beķerejas» īpašnieka «Pērse L.L.K.» valdes priekšsēdētājs un īpašnieks Mārtiņš Kalniņš.

«Mums Latvijā ir diezgan spēcīgas konditorejas tradīcijas un stipri tirgus dalībnieki, kas nodarbojas ar šo biznesu,» skaidroja Kalniņš. Vienlaikus viņš piebilda, ka sīvā konkurence vērtējama pozitīvi, jo palīdz nozares dalībniekiem «negulēt uz esošajiem lauriem», bet attīstīties un sekot līdzi kvalitātei.

Kalniņš gan arī pieļāva, ka, neraugoties uz sīvo konkurenci, Latvijas tirgū varētu atrasties vieta arī jauniem tirgus dalībniekiem ar kvalitatīvu piedāvājumu. «Ja nāk kāda konditoreja ar jaunu, ļoti labu konceptu un produktu, droši vien, ka tā iekaros savu vietu. Taču tiem, kas piedāvā līdzīgu produkciju kā vairums pārējo tirgus dalībnieku, domāju, ir maz vietas,» pauda «Pērse L.L.K.» valdes priekšsēdētājs.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2016.gadā «Pērse L.L.K.» apgrozījums pieauga salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu un pārsniedza 2,5 miljonus eiro. 2015.gadā «Pērse L.L.K.» strādāja ar 2,467 miljonu eiro apgrozījumu un 136 128 eiro peļņu.

«Pērse L.L.K.» ir dibināts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2880 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Mārtiņam Kalniņam. «Pērse L.L.K.» nodarbojas ar maizes, svaigi ceptu mīklas izstrādājumu un kūku ražošanu. Patlaban uzņēmumam ir pieci veikali-kafejnīcas Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu