Madara Cosmetics: Ko darīt, ja ar bankas aizdevumu nepietiek

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz šim esam izmantojuši divus Altum produktus – mezanīna aizdevumu 2015. gada sākumā un kredīta garantiju 2016. gada sākumā. Mezanīna aizņēmumu izmantojām jaunās ražošanas ēkas iegādei, kredīta garantiju – kredītlīnijai. Aizpagājušais un pagājušais gads mums bija investīciju laiks, tāpēc šie Altum produkti mums bija ļoti būtiski. Bankā savu kredītlimitu bijām izmantojuši, un Altum garantija bija nepieciešama, lai varētu aizņemties papildu līdzekļus.

Uzņēmēja pieredze, kā izmantot valsts atbalstu biznesa attīstībai, Uldis Iltners, Madara Cosmetics valdes loceklis

Manuprāt, kredīta garantijas esamība neietekmēja bankas kredītlīnijas nosacījumus, tomēr tā atviegloja procesu un ļāva bankai justies drošākai. Domāju, ka kredītlīnija mums būtu piešķirta arī bez garantijas, taču diez vai tādā apmērā, kādā bija nepieciešams. Altum garantija jautājuma risināšanu padarīja daudz vieglāku un ātrāku.

Madara Cosmetics ir strauji augošs uzņēmums, un mums ir nepieciešami apgrozāmie līdzekļi, lai spertu nākamos attīstības soļus, piemēram, palielinātu ražošanas un pārdošanas apjomus. Šo kredītlīniju izmantojam tieši apgrozāmo līdzekļu finansēšanai.

Runājot par pašu kredīta garantiju, mēs pa tiešo ar Altum nestrādājām, to visu nokārtoja banka, sadarbojoties ar Altum. Attiecīgi mēs ietaupījām laiku. Savukārt attiecībā uz mezanīna aizdevumu, sadarbojāmies tieši ar Altum.

Kredīta garantijas

Noteikti plānojam arī turpmāk izmantot Altum atbalstu, plānojam pagarināt jau esošo kredītlīniju. Skatāmies arī uz citiem produktiem, piemēram, eksporta garantijām. Altum produkti ir ļoti pretimnākoši, tas tiešām ir nozīmīgs valsts atbalsts uzņēmējdarbībai. Parastos tirgus apstākļos šādi produkti netiek piedāvāti. Altum produktus izmantojam gadījumos, kad ar saviem un bankas spēkiem netiekam galā.

Altum.lv

Uzzini vairāk par valsts atbalsta kredīta garantijām.

Skaties video par uzņēmēja pieredzi.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu