«Silvanols» investējis apmēram € 100 000 jaunas ražošanas līnijas izveidē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Zaļās farmācijas uzņēmums SIA «Silvanols» jaunas ražošanas līnijas izveidē investējis gandrīz 100 000 eiro, informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Artjoms Borcovs. Uzņēmums ieguldījis savus līdzekļus, ko plānots atpelnīt piecu gadu laikā. Jaunā līnija ir izveidota pagājušajā gadā, taču darbu sākusi šogad.

Šī līnija ir paredzēta uzņēmumā radīto spreju produktu - «Faringospray», «Laringospray» un «Rinogel» - ražošanas automatizācijai. Līdz jaunās līnijas ieviešanai ražošanas procesā esošo spreju produktu dozatori tika aizskrūvēti ar rokām katrs atsevišķi.

Jautāts, vai ražošanas automatizācijas rezultātā darbu nav zaudējuši līdzšinējie darbinieki, Borcovs norāda, ka no darba nevienu atlaist nav plānots. «No darba nevienu atlaist neplānojam. Esmu drošs, ka palielināsies ražošana, kas audzēs arī darba apjomu jomās, kas nav saistītas ar ražošanu, piemēram, produktu iepakošanā,» piebilda Borcovs.

Viņš atklāja, ka uz iepriekšējās spreju ražošanas līnijas strādāja pieci darbinieki, bet uz jaunās – trīs darbinieki, kuru vienas dienas darba rezultāts ir divreiz lielāks saražotās produkcijas apjoms par to, ko iepriekš bija iespējams izdarīt ar ražošanas līniju, uz kuras strādāja pieci darbinieki.

Uzņēmuma vadība paredz, ka jaunās līnijas ieviešana palielinās spreju produktu ražošanas apjomus par 30%, atzīmēja Borcovs.

Viņš arī apstiprināja, ka viens no iemesliem ieviest jauno ražošanas līniju bija palielināt uzņēmuma spēju nodrošināt klientiem pasūtītās produkcijas savlaicīgāku piegādi. Tas jo sevišķi ir aktuāli laikā no septembra līdz aprīlim, kad ir lielākais pasūtījumu skaits.

Ražošanas līnija radījis un izgatavojis Latvijas uzņēmums SIA «Kamri», kura apgrozījums 2015.gadā bija 645 897 eiro, tikmēr uzņēmums cieta zaudējumus 37 620 eiro apmērā.

SIA «Kamri» dibināta 2002.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. «Kamri» īpašnieki ir Aleksandrs Mihejevs - 65% un Nikolajs Tarelkins - 35%.

Kā ziņots, «Silvanols» 2015.gadā strādāja ar 4,115 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 26,8% vairāk nekā 2014.gadā, un guva 230,3 tūkstošu eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

«Silvanols» ir dibināts 1994.gadā un nodarbojas ar farmaceitisko preparātu un pamatvielu izpēti un ražošanu. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir zāļu ražotājs «Olainfarm» (96,69%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu