Vēl nav zināms, kuru «Nordea» un DNB jaunveidojamās bankas procesu vadību varētu izvietot Rīgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Pašlaik vēl nav skaidrs, kuru «Nordea» un DNB jaunveidojamās Baltijas bankas funkciju vadība varētu tikt izvietota Rīgā.

Pēc konkurences un finanšu tirgus uzraugu atļauju saņemšanas «Nordea» un «DNB bankas» Baltijas darbības apvienošanu plānots pabeigt šā gada otrajā ceturksnī. Zināms, ka jaunveidojamās bankas juridiskā atrašanās vieta būs Igaunija, bet Latvijā un Lietuvā strādās bankas filiāles. Pērn izziņojot plānoto banku apvienošanas darījumu, «Nordea» vadītāja Baltijas valstīs Inga Skisakere skaidroja, ka apvienotās bankas darbība tiks organizēta visās Baltijas valstīs, proti, visās valstīs plānots izvietot jaunās bankas darbības izcilības centrus.

Tomēr patlaban vēl ir pāragri runāt par to, kuras apvienotās bankas funkcijas varētu tikt izvietotas Latvijā. Daudz kas būs atkarīgs no tā, kā veiksies ar komandu veidošanu un procesu vadību, intervijā aģentūrai LETA sacīja jaunveidojamās bankas izpilddirektors Erki Rāzuke. «Baltijas valstis ir līdzvērtīgas, un bizness tajās attīstīsies līdzvērtīgi. Taču es vēl nevaru pateikt, kuru procesu vadība atradīsies tieši Rīgā. Es varu teikt, ka vēsturiski Latvijā cilvēki vienmēr ir bijuši ar ļoti labām zināšanām mārketingā, komunikācijā, kā arī filiāļu veidošanā. Laiks rādīs, kā mēs veidosim struktūru turpmāk,» viņš teica.

Tāpat vēl nav zināms, cik daudz darbavietu tiks likvidēts līdz ar abu banku darbības apvienošanu Baltijā. «Arī šis jautājums vēl ir procesā. (..) Protams, ir tikai dabīgi sagaidīt, ka pēc apvienošanas būs mazāk darbinieku, nekā tagad abās bankās kopā. Tomēr to nebūs mazāk jau no pašas pirmās dienas, jo mums joprojām ir sešas organizācijas, atšķirīgas sistēmas,» sacīja apvienotās bankas vadītājs. Turklāt būs jāveido arī jaunas funkcijas, jo ir lietas, kuras jaunajai bankai būs jāpārņem no mātesbankām un turpmāk jādara pašiem. Tas attieksies uz tehnoloģijām, risku vadību utt. «Tādēļ nebūs tikai tā, ka mēs darbavietu skaitu samazināsim, būs arī jaunas darbavietas,» solīja Rāzuke.

Par plāniem apvienot «Nordea» un «DNB bankas» biznesu Baltijā tika paziņots pērn augusta beigās. Apvienotā banka būs otrs lielākais spēlētājs Baltijas valstīs

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu