«Pillar» pārdošanas apjomi pagājušajā gadā sasniedza € 12,9 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«ABLV Bank» piederošā nekustamo īpašumu grupa «Pillar» pagājušajā gadā noslēdza vairāk kā 200 pārdošanas darījumus par kopējo summu 12,9 miljoni eiro, informēja «Pillar» pārstāvis Jānis Bunte.

Gada laikā «Pillar» īpašumā esošo nekustamā īpašuma objektu skaits samazinājies līdz 245, sacīja Bunte.

Pagājušā gada laikā sērijveida mājās pārdoti 106 dzīvokļi - Rīgā 77 dzīvokļi un ārpus Rīgas 29 dzīvokļi. No realizētajiem īpašumiem jaunajos un rekonstruētajos projektos pārdoti 13 dzīvokļi.

Pateicoties rīkotajai izpārdošanas akcijai, teicami rezultāti sasniegti privātmāju un zemes gabalu pārdošanā - pārdotas 38 privātmājas un 37 zemesgabali. Bunte atzīmēja, ka 2016.gada laikā «Pillar» veiksmīgi realizējis sešus dažāda lieluma komercobjektus.

Aizvadītā gada būtiskākie notikumi saistīti ar vērienīgā projekta «New Hanza City» attīstību - 4.jūlijā tika sākta «New Hanza City» infrastruktūras pirmās kārtas izbūve, bet gada otrajā pusē tika noskaidrots teritorijā esošās Rīgas preču dzelzceļa stacijas noliktavas ēkas rekonstrukcijas meta konkursa uzvarētājs - ēka tiks rekonstruēta saskaņā ar arhitektu biroja «Sudraba arhitektūra» arhitekta Reiņa Liepiņa piedāvāto projektu.

Infrastruktūras pirmās kārtas darbus paredzēts pabeigt līdz 2017.gada vasarai un to kopējās izmaksas plānotas 9,28 miljonu eiro apmērā, informēja Bunte. Šī projekta ģenerāluzņēmēja funkcijas veic SIA «Pillar Contractor», kura kolektīvs pieaudzis jau līdz 11 darbiniekiem. Lai darbi noritētu pēc plāna un būvnieki varētu iekļauties noteiktajos termiņos, ikdienā «New Hanza City» teritorijā strādā ap 70 cilvēkiem. Pēc inženierkomunikāciju izbūves darbiem - 2017.gada vasarā paredzēts uzsākt ABLV galvenās mītnes un tai līdzās esošās biroju ēkas būvniecību.

Projektēšanas process turpinās arī divām dzīvojamām ēkām «New Hanza City» teritorijā – «premium» klases un vidējās klases daudzdzīvokļu ēkām ar aptuveni 100 dzīvokļiem katrā no tām. Arī šo darbu veikšanai «Pillar» grupas uzņēmums SIA «Pillar Architekten» ir ievērojami audzējis darbaspēka kapacitāti un šobrīd uzņēmumā strādā jau 12 speciālisti.

«Ievērojot jauno attīstības posmu, aizvadītajā gadā mūsu galvenais uzdevums bija izveidot profesionālu speciālistu komandu būvniecības un projektēšanas procesu vadībai. Gada laikā esam papildinājuši kolektīvu ar 20 speciālistiem un šobrīd spējam pašu spēkiem organizēt visus projektu attīstības posmus,» sacīja «Pillar» izpilddirektore Ieva Valtere.

Runājot par tendencēm mājokļu tirgū, Valtere atzīmēja tirgū valdošo mērenās izaugsmes trendu - tas novērojams gan mājokļu pieprasījuma, gan to cenu pieaugumu ziņā. «Tirgus pozitīvo noskaņu apliecina arī dažādas aptaujas, kurās iedzīvotāji par labāko naudas ieguldīšanas veidu nemainīgi uzskata nekustamā īpašuma iegādi. Tā kā šobrīd tirgū nav parādījušās ziņas par jaunām valsts iniciatīvām, kas varētu mainīt esošo mājokļu nodokļu politiku un kredītresursu pieejamību, prognozējam, ka esošā pieprasījuma un piedāvājuma attiecība šogad saglabāsies tuvu 2016.gada līmenim,» prognozēja Valtere.

«Pillar» grupa, kas izveidota 2008.gadā, pieder lielākajai Latvijas privātbankai AS «ABLV Bank» un tā apvieno uzņēmumus, kuru darbības virziens ir nekustamo īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un tirdzniecība. «Pillar» grupā ietilpst SIA «Pillar Management», «Pillar Holding Company», SIA «Pillar Development» un citi uzņēmumi.

Kopumā «Pillar» pārraudzībā atrodas aptuveni 245 nekustamie īpašumi par kopējo vērtību aptuveni 38,5 miljoni eiro. Uzņēmums līdz šim īpašumu rekonstrukcijās kopumā ieguldījis 21 miljonu eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu