«Latvijas Dzelzceļš» izsludinājis sarunu procedūru par kredītu piesaisti 26,195 miljonu eiro apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

AS «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) izsludinājusi sarunu procedūru par kredītu piesaisti kopumā 26,195 miljonu eiro apmērā, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā.

Sarunu procedūras priekšmets ir divu ilgtermiņa aizdevumu izsniegšana LDz budžetā paredzēto investīciju nodrošināšanai.

Procedūras priekšmets sadalīts divās daļās - par aizdevumu 10,195 miljonu eiro apmērā un par aizdevumu 16 miljonu eiro apmērā. Par katru daļu tiks slēgts atsevišķs ilgtermiņa līgums, un pretendenti piedāvājumu var iesniegt par vienu vai abām daļām līdz 27.februāra plkst.10.

Plānotais līgums darbības termiņš par 10,195 miljonu eiro kredīta piesaisti ir 10 gadu, savukārt par 16 miljonu eiro piesaisti - septiņi gadi.

Atbilstoši LDz publiskotā finanšu pārskata datiem kompānijas aizņēmumi no kredītiestādēm septembra beigās veidoja 175,972 miljonus eiro, kas ir par 35,866 miljoniem eiro vairāk nekā gadu iepriekš.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un LDz koncerna valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī seši meitasuzņēmumi - AS «LatRailNet», kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA «LDz Cargo», kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums SIA «LDz infrastruktūra», ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums SIA «LDz ritošā sastāva serviss», apsardzes uzņēmums SIA «LDz apsardze», kā arī loģistikas uzņēmums SIA «LDz loģistika».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu