Novembrī varētu būt zināmi «airBaltic» potenciālie stratēģiskie investori

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Šā gada novembrī varētu būt zināmi nacionālās aviokompānijas «airBaltic» potenciālie stratēģiskie investori, šodien pēc valdības sēdes, kurā tika skatīts jautājums par «airBaltic» stratēģiskā investora piesaistes procesu, žurnālistus informēja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Ministrs atgādināja, ka ar nacionālās aviokompānijas stratēģiskā investora piesaisti nodarbosies starptautisks finanšu konsultants «Lazard», kura izdevumus segs «airBaltic» pēc pozitīviem rezultātiem.

«Lazard» uzdots līdz šā gada novembra beigām atrast risinājumu «airBaltic» stratēģiskā investora piesaistei. «»Lazard» redz iespējas līdz novembra beigām nākt klajā ar konkrētu piedāvājumu,» piebilda Augulis.

Pēc satiksmes ministra teiktā, interese par «airBaltic» ir vairākiem investoriem, un valdībai nāksies izvērtēt visus. «Svarīgākais, lai lēmums būtu kvalitatīvs un valstij izdevīgs,» norādīja ministrs.

Auglis uzsvēra, ka valstij ir vairāki nosacījumi, ar kuriem jārēķinās potenciālajiem stratēģiskajiem investoriem, proti, «airBaltic» jāsaglabā lidosta «Rīga» kā bāzes lidosta, jāsaglabā visi lidojumi, kā arī jāturpina ievērot aviokompānijas biznesa plānu «Horizon».

Savukārt «airBaltic» vadītājs Martins Gauss žurnālistiem atzina, ka «airBaltic» patlaban ir labā finansiālā situācijā, lai ieinteresētu potenciālos investorus.

Tāpat aviokompānijas vadītājs norādīja, ka «airBaltic» stratēģiskā investora meklējumi nav steidzami, tāpēc tiks meklēts labākais piedāvājums.

«Pērn valdība pieņēma lēmumu par «airBaltic» stratēģiskā investora piesaisti, uzdodot to atrast divu gadu laikā. Katrā ziņā mēs pieturēsimies pie šī laika rāmja, tomēr nav nekādas steigas,» uzsvēra Gauss.

Jau vēstīts, ka «airBaltic» stratēģiskā investora meklējumiem piesaistījusi starptautisku finanšu konsultantu «Lazard Freres».

Konsultanta pienākumos ietilpst potenciālu investoru un finanšu līdzekļu piesaiste aviokompānijas turpmākai attīstībai.

«Lazard Freres» ir finanšu konsultāciju un aktīvu pārvaldības uzņēmums, kas dibināts 1848.gadā un darbojas 27 valstīs.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka pērn maijā tika pabeigta «airBaltic» pamatkapitāla palielināšana, tam sasniedzot 256,473 miljonus eiro. Pēc pamatkapitāla palielināšanas Latvijas valstij pieder aptuveni 80% «airBaltic» akciju, bet jaunajam investoram «Aircraft Leasing 1», kura valdes priekšsēdētājs ir privātais ieguldītājs Ralfs Dīters Montāgs-Girmess, pieder aptuveni 20% akciju. «Aircraft Leasing 1» pieder Īrijā reģistrētajai kompānijai «IALH LIMITED».

Atbilstoši Latvijas valdības un Montāga-Girmesa parakstītajam līgumam viņš marta beigās «airBaltic» ieguldīja apmēram 52 miljonus eiro, savukārt valsts investējusi 80 miljonus eiro, «airBaltic» kapitalizējot Valsts kases aizdevumu.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu