«Ergo» par ugunsgrēkā cietušu mājokli klientiem pērn atlīdzībās izmaksājusi 612 000 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Apdrošināšanas sabiedrības «Ergo» par ugunsgrēkā cietušu mājokli klientiem izmaksāto atlīdzību apmērs 2016.gadā bija 611 911 eiro.

Vidējā atlīdzība pēdējos trijos gados, ko «Ergo» klienti saņēmuši par ugunsgrēkā cietušu privātīpašumu, ir 19 000 eiro, bet lielākā -147 310 eiro, paziņojumā medijiem informē apdrošināšanas sabiedrības pārstāvji.

«Ergo» dati liecina, ka mazāk vērības īpašumu apdrošināšanai pievērš lauku reģionos. Trešā daļa apdrošināto privātīpašumu - māju un dzīvokļu - ir Rīgā.

«Ergo» dati par pieteikumiem īpašumu apdrošināšanā, kuru iemesls bijis ugunsgrēks, liecina, ka ugunsgrēkus mājoklī visbiežāk izraisa elektrības īssavienojums vai pārkurināta krāsns, kā arī neuzmanīga rīcība ar uguni. Pērn 70% no pieteiktajiem negadījumiem īpašumu apdrošināšanā, kuros zaudējumus mājoklim radījis ugunsgrēks, tam cēlonis bija kāds no minētajiem apstākļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu