ALTA: Šis gads tūrisma nozarē raksturīgs ar jaunu ceļojumu galamērķu izvēli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šis gads tūrisma nozarē raksturīgs ar jaunu ceļojumu galamērķu izvēli, atzina Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) prezidente Inga Kavaca.

«Šogad raksturīgi jauni galamērķi. Klasiskos atpūtas galamērķus, kas daudzus gadus ir bijuši, aizstāj citi. Tā, iespējams, ir šā gada galvenā tendence - cilvēkiem ir vēlme ceļot, bet viņi meklē jaunus galamērķus. Varbūt gads būs īpašs ar to, ka šogad būs plašāka ģeogrāfija, uz kurieni ceļot. Droši vien, ka vairāk Eiropas valstis,» teica Kavaca.

Viņa sacīja, ka klienti meklē citus ceļojumu galamērķus saistībā ar ģeopolitisko situāciju un vēlmi izbaudīt kaut ko jaunu. «Ja cilvēks zina kādu konkrētu galamērķi, viņam ir ērti atkal izvēlēties to pašu, jo ir zināms, ko par to naudu var dabūt. Taču, ja rodas šaubas, vai turp atkal braukt, klients secina, ka nav bijis vēl daudzās citās vietās pasaulē. Tas ir kā impulss paskatīties uz kaut ko citu,» sacīja ALTA prezidente.

Viņa atzīmēja, ka Latvijas ceļotāji pēc savas būtības ir aktīvi un labprāt maina ceļojumu galamērķus.

Kavaca prognozēja, ka šogad Latvijā varētu būt pieprasījums pēc ceļojumiem uz Spānijai piederošajām teritorijām, piemēram, Maljorku, Malagu, kā arī piekrastes salām. Populāri varētu būt ceļojumi arī uz Portugāli un Grieķiju, kur ir plašs kūrortu piedāvājums, tostarp ir tiešie lidojumi no Rīgas uz Korfu, Rodas salu, Krētu un Atēnām.

ALTA prezidente teica, ka populāri ir arī tuvāki galamērķi uz Eiropas valstīm, jo tas ir ekonomiski izdevīgāk. «Jo tuvāks galamērķis, jo kopējās lidojuma izmaksas ir zemākas. Tas ir ekonomiski pamatoti,» sacīja Kavaca.

ALTA ir profesionāla sabiedriska organizācija, kas izveidota 1991.gadā, apvienojoties tūrisma aģentiem un tūroperatoriem, lai kopīgā darbībā uz līdztiesības pamatiem saskaņā ar likumiem un asociācijas statūtiem izveidotu kopīgu vadības institūciju, kas koordinētu tūrisma aģentu un tūroperatoru darbību, aizstāvētu to intereses un pārstāvētu Latvijas tūrisma biznesu pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu