ALTA: Tūrisma nozare Latvijā šogad varētu augt par 5-10%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tūrisma nozare Latvijā šogad varētu augt par 5-10%, salīdzinot ar pagājušo gadu, prognozēja Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) prezidente Inga Kavaca.

«Domājam, ka šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, būs stabils pieaugums - neliels, bet mērens pieaugums 5-10% apmērā,» sacīja Kavaca. Prognozes balstās uz tendencēm izejošajā tūrismā, jo ienākošā tūrisma rezultātus ir grūtāk paredzēt - tie ir atkarīgi no notikumiem pasaulē.

Kavaca arī piebilda, ka jauni tirgus dalībnieki nozarē šogad, visticamāk, neienāks, jo tirgus jau tāpat ir piesātināts. «No biznesa viedokļa izvērtējot, ir jābūt ļoti, ļoti uzņēmīgam un spēcīgam jaunam tirgus dalībniekam, lai ienāktu Latvijā, jo tirgus ir ļoti piesātināts,» sacīja Kavaca. Savukārt lielām Eiropas tūrisma kompānijām šis tirgus varētu būt pārlieku mazs, lai tām būtu interese par ienākšanu Latvijā, viņa piebilda.

Jau vēstīts, ka tūrisma nozare Latvijā pagājušajā gadā piedzīvojusi pieaugumu par 5%. Par ko liecina ALTA biedru sniegtie apgrozījuma dati par pagājušo gadu.

ALTA ir profesionāla sabiedriska organizācija, kas izveidota 1991.gadā, apvienojoties tūrisma aģentiem un tūroperatoriem, lai kopīgā darbībā uz līdztiesības pamatiem saskaņā ar likumiem un asociācijas statūtiem izveidotu kopīgu vadības institūciju, kas koordinētu tūrisma aģentu un tūroperatoru darbību, aizstāvētu to intereses un pārstāvētu Latvijas tūrisma biznesu pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu