Asociācija: Pērn par 26% saruka jaunu reģistrēto autobusu skaits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pērn kopējais jauno reģistrēto autobusu skaits bija 179 vienības, kas ir par 26% mazāk nekā 2015.gadā, liecina Auto asociācijas dati.

Kā skaidroja asociācijas projektu vadītājs Pēteris Rubulis, lielākais pasažieru autobusu tirgus dzinējspēks ir valsts un pašvaldību iepirkumi vai arī privātie pārvadātāji, kas apkalpo šos pasūtītājus.

«Kopējais reģistrāciju skaits ir tik mazs, ka arī mazie iepirkumi ietekmē kopējo autobusu tirgus sniegumu,» atzina Rubulis.

Pagājušajā gadā aktīvākais autobusu parku atjaunotājs bija SIA «Rēzeknes satiksme», kas iegādājās 25 «SOR» markas autobusus. Otrs lielākais autobusu parka atjaunotājs bija SIA «Tukuma auto», reģistrējot 22 jaunus autobusus. Trešajā vietā seko AS «Liepājas autobusu parks» ar 20 reģistrētiem autobusiem.

Pērn populārākie zīmoli autobusu tirgū bija «VW» ar modeli «Crafter», reģistrējot 49 vienības, kam seko «SOR» ar 32 reģistrētiem autobusiem. Trešo vietu ieņem «Mercedes Benz» ar 30 reģistrētiem autobusiem.

Arī Eiropā 2016.gads autobusu tirgū nebija īpaši veiksmīgs, liecina Eiropas Autoražotāju asociācijas (ACEA) apkopotā informācija - 11 mēnešos pērn reģistrēti 36 170 jauni pasažieru autobusi, sasniedzot 2% tirgus pieaugumu, kas ir tikai par 725 vienībām vairāk nekā 2015.gadā, norādīja Auto asociācijas pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu