«Balcia Insurance» primārie tirgi - Polija, Vācija un Francija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Apdrošināšanas sabiedrības «Balcia Insurance» SE primārie darbības tirgi ir Polija, Vācija un Francija, savukārt pārējās valstīs tiek izvērtētas biznesa iespējas, sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Lauris Boss.

Pēc parakstīto prēmiju apmēra nozīmīgākais «Balcia Insurance» tirgus pašlaik ir Polija. «Balcia Insurance» pērn Polijā parakstīja prēmijas ap 50 miljonu eiro apmērā, kas veido ap 70% no kopējā «Balcia Insurance» parakstīto prēmiju apmēra.

«Runājot par attīstības plāniem, jāņem vērā, ka, sākot darbību ikvienā jaunā tirgū, būtiska nozīme ir mentalitātes un biznesa vides iepazīšanai un izprašanai. Ne vienmēr produkts, kas ir nepieciešams un dod labu rezultātu vienā valstī, ir tik pat nepieciešams un dod labu rezultātu citā. Ir jāsaprot, kas katrā valstī nostrādā, kas cilvēkiem ir nepieciešams, kas viņus uzrunā, jo produkti ar vienādu nosaukumu var ietvert atšķirīgu saturu. Tāpēc katrā valstī biznesu būvējam ar individuālu pieeju,» skaidroja Boss.

«Balcia Insurance» Francijas filiāle piedalās valsts un pašvaldību rīkotajos konkursos par īpašumu un autoparku apdrošināšanu, un civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu. Pagājušajā gadā Francijā «Balcia Insurance» ieviesa jaunu produktu - vēja parku garantijas apdrošināšanu.

Vācijā pašlaik uzņēmums piedāvā īstermiņa civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu transportlīdzekļu īpašniekiem. Taču nākotnē plānots pārdot arī citus apdrošināšanas produktus, pašlaik tiek analizētas vairāku produktu iespējas.

Ņemot vērā Francijas un Vācijas iedzīvotāju skaitu un biznesa aktivitātes, iespēju ir ļoti daudz, vērtēja Boss.

Savukārt Itālijā un Spānijā «Balcia Insurance» nav dibinājusi filiāles, bet darbojas, pamatojoties uz brīvas pakalpojumu sniegšanas principu. Šajās valstīs darbības principi un pieeja atšķiras. Riski tiek izvērtēti un lēmumi tiek pieņemti Latvijā.

Lielbritānijā «Balcia Insurance» apdrošināšanas produktus nepārdod, tur uzņēmums administrē atlīdzību lietas gan saviem klientiem, gan arī piedāvā šo pakalpojumu citiem apdrošinātājiem. Darbu Lielbritānijā plānots turpināt neatkarīgi no tā, kā turpināsies «Brexit».

Boss atzina, ka joprojām sirdī tuvs ir un paliks Baltijas reģions, bet šajā tirgū «BTA Baltic Insurance Company» vairākuma akciju pārdošanas darījuma dēļ piecus gadus «Balcia Insurance» nestrādās. Jau ziņots, ka 90% «BTA Baltic Insurance Company» akciju 2016.gadā iegādājās «Vienna Insurance Group», bet pārējos 10% savā īpašumā saglabāja «Balcia Insurance».

Pēc šī darījuma «BTA Insurance Company» SE mainīja nosaukumu uz «Balcia Insurance» SE, jo viens no pircēja «Vienna Insurance Group» nosacījumiem bija, ka Baltijas bizness jāpārdod kopā ar BTA zīmolu.

Pašlaik jau «Balcia Insurance» un «BTA Baltic Insurance Company» bizness ir pilnībā nošķirts. Starp abiem uzņēmumiem ir nodalīti darbinieki, telpas un biznesa veikšanai nepieciešami IT risinājumi.

Komentējot «Balcia Insurance» attīstības plānus, uzņēmuma valdes priekšsēdētājs atzina, ka biznesa apjomu plānots katru gadu audzēt. 2017.gadā ieplānots mazliet lielāks biznesa apjoma kāpums, bet pēc tam turpmākajos gados plānots biznesa pieaugumu vidēji par 10%.

Kā ziņots, apdrošināšanas uzņēmums «Balcia Insurance» dibināts 1993.gadā, bet ar pašreizējo nosaukumu sāka strādāt 2016.gada novembrī. 2015.gada jūlijā tika pabeigta reorganizācija, sadalot uzņēmumu atbilstoši biznesa ģeogrāfiskajam dalījumam - Baltija un pārējā Eiropa. «Balcia Insurance» strādā vairākās Eiropas valstīs, savukārt Latvijā, Lietuvā un Igaunijā strādā «BTA Baltic Insurance Company», kurā «Balcia Insurance» pieder 10% akciju.

Pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas datiem, būtiska netieša līdzdalība apdrošināšanas sabiedrībā «Balcia Insurance» ir Gintam Dandzbergam un Paulam Dandzbergam (no 20% līdz 33% katram).

Visa intervija ar «Balcia Insurance» valdes priekšsēdētāju lasāma aģentūras LETA sadaļā LETA+ un biznesa portāla «Nozare.lv» sadaļā «Viedokļi, intervijas».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu