Pērn augušas sērijveida dzīvokļu cenas Ogrē, Kauguros, Jelgavā un Salaspilī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

. Pagājušajā gadā par 8-13% augušas sērijveida dzīvokļu cenas Ogrē, Kauguros, Jelgavā un Salaspilī, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Tostarp Ogrē pērn dzīvokļu cenas auga vidēji par 8%, savukārt 2016.gada decembrī Ogrē sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 0,5%, vidējai cenai sasniedzot 479 eiro par kvadrātmetru. Turklāt decembrī cenas palielinājās vienīgi divistabu dzīvokļiem. Novērots, ka Ogrē bija salīdzinoši maz dzīvokļu piedāvājumu, ko var uzskatīt par vienu no galvenajiem cenu pieauguma iemesliem, skaidro «Arco Real Estate».

Kauguros pagājušajā gadā gadā dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 12,4%, bet 2016.gada decembrī sērijveida dzīvokļu cenas nemainījās. Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena saglabājās 470 eiro apmērā par kvadrātmetru.

Salaspilī 2016.gadā sērijveida dzīvokļu cenas augušas par 13,2%, un tās, līdzīgi kā Rīgas mikrorajonos, joprojām turpina pieaugt. 2016.gada decembrī Salaspilī dzīvokļu cenas palielinājās par 0,6% un sērijveida dzīvokļu vidējā cena sasniedza 533 eiro par kvadrātmetru.

2016.gadā sērijveida dzīvokļu cenas Jelgavā pieauga par 10,4%. Tostarp 2016.gada decembrī Jelgavā dzīvokļu cenas turpināja pieaugt - mēneša laikā tās palielinājās par 0,7%. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena decembrī Jelgavā sasniedza 403 eiro par kvadrātmetru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu