«Seesam»: 13. datumā vislielākais nelaimes gadījumu skaits

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Apdrošināšanas sabiedrības «Seesam Insuarance AS» apkopotā informācija par nelaimes gadījumu pieteikumiem ziemas mēnešos liecina, ka salīdzinoši visvairāk negadījumu notiek tieši 13. datumā, bet uzmanīgiem jābūt arī dažas dienas pirms tam.

«Seesam» sabiedrisko attiecību vadītāja Renāte Voiciša-Bērzkalne uzsver: «Ir dažādi viedokļi par to, vai ticēt un saistīt 13. datumu ar iespējamām neveiksmēm, tomēr, izanalizējot pēdējo triju gadu ziemas mēnešu datus, esam secinājuši, ka

šajā datumā būtiski pieaug nelaimes gadījumu skaits attiecībā pret citām mēneša dienām.

Ņemot vērā šā brīža laikapstākļus Latvijā, aicinām visus būt uzmanīgiem, lai pasargātu sevi un tuviniekus no nepatīkamiem pārdzīvojumiem.»

Apdrošināšanas sabiedrības «Seesam» 2013. – 2016. gada ziemas mēnešu (novembris, decembris, janvāris, februāris) dati liecina, ka pieteikumi par nelaimes gadījumu, kas notikuši 13. datumā, ir par 20% vairāk nekā vidēji. Būtisks atgadījumu skaita pieaugums vērojams arī dažas dienas pirms - 10. un 12. datumā.

Izanalizējot datus, «Seesam» eksperti ir secinājuši, ka 13. datumā divkāršojas nelaimes gadījumu skaits, kas saistīti ar civiltiesisko atbildību, kad zaudējumi tiek radīti 3. personām, piemēram, dzīvokļa īpašniekam appludinot kaimiņus. Tāpat šajā datumā vērojams būtisks to negadījumu skaita pieaugums, kas saistīti ar nekustamo īpašumu vai tā iedzīvi. Šādi negadījumi 13. datumā notiek par 41% biežāk nekā vidēji citos datumos. Savukārt par 32% biežāk cilvēki gūst traumas un kaulu lūzumus uz slidenām ietvēm vai baudot ziemas priekus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu