KP atļauj alkohola vairumtirgotājam «Amber Beverage Group» iegādāties «Interbaltija AG»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Konkurences padome (KP) atļāvusi alkoholisko dzērienu vairumtirgotājam SIA «Amber Beverage Group» iegādāties AS «Interbaltija AG», pavēstīja KP pārstāvji.

KP lēmumā norāda, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, jo tirgus daļu palielināšanās ietekmētajos tirgos notiks nelielā apmērā un tādējādi konkurencei netiks nodarīts kaitējums.

Izvērtējot apvienošanās ietekmi uz konkurenci, KP secinājusi, ka darījums kopumā skar 14 dažādus tirgus - alus, sidra, dzirkstošā vīna, šampanieša, tradicionālā vīnogu vīna, stiprināto vīnu, karstvīna, degvīna, viskija, brendija un brendiju saturošu stipro dzērienu, konjaka un armanjaka, ruma, tekilas, kā arī liķiera vairumtirdzniecības tirgus.

Uzņēmumu apvienošanās ziņojumā norādīts, ka «Amber Beverage Group» plāno iegūt izšķirošu ietekmi pār «Interbaltija AG», noslēdzot līgumu ar šī uzņēmuma akcionāriem. Tādā veidā «Amber Beverage Group» plāno stiprināt pozīcijas galvenokārt viesnīcu, restorānu, bāru un kafejnīcu (HoReCa) augstākās cenu kategorijas jeb «premium» vīnu un šampaniešu segmentā.

«Amber Beverage Group» ir izšķiroša ietekme trijos Latvijā reģistrētos uzņēmumos - AS «Latvijas Balzams», SIA «Amber Distribution Latvia» un SIA «Bravo».

Jau vēstīts, ka «Amber Beverage Group» izveidota 2014.gada oktobrī, starptautiskajai alkoholisko dzērienu kompānijai «SPI Group» apvienojot Baltijas uzņēmumus.

«Amber Beverage Group» apgrozījums darbības pirmajā finanšu gadā, kas ilga no 2014.gada 24.oktobra līdz 2015.gada 31.decembrim, bija 2,438 miljoni eiro, bet peļņa - 4,126 miljoni eiro, liecina «Firmas.lv» dati. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Nīderlandes «S.P.I. Regional Business Unit B.V.».

Savukārt «Interbaltija AG» apgrozījums 2015.gadā bija 6,712 miljoni eiro, kas ir par 9,6% mazāk nekā 2014.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 42,4% un bija 187 591 eiro. «Interbaltija AG» dibināta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 568 800 eiro. Laimonim Kravalim un Daigai Grigalei pieder pa 38% uzņēmuma kapitāldaļu, savukārt 24% īpašnieks ir kompānija SIA «Wine Holding», kas pastarpināti pieder Islandes pilsonim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu