Lidostā «Rīga» pirmo reizi apkalpots gaisa kuģis «Boeing 787 Dreamliner»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @riga_airport

Starptautiskajā lidostā «Rīga» pirmo reiz vēsturē apkalpots gaisa kuģis «Boeing 787 Dreamliner», kas veica aviokompānijas «Uzbekistan Airways» lidojumu maršrutā Taškenta-Rīga-Taškenta un turpmāk papildinās šī aviopārvadātāja līdz šim izmantoto «Boeing 767» gaisa kuģu floti lidojumos no Rīgas uz Taškentu un Ņujorku.

Lidostas «Rīga» pārstāvji pastāstīja, ka gaida kuģis tika pakalpots vakar, 6.janvārī. Tā kā lielā sala dēļ nebija iespējams pēc nosēšanās tradicionāli izvest gaisa kuģi caur ūdens strūklu «goda vārtiem», tas tika sagaidīts ar perona inspektoru, ugunsdzēsēju transporta un sniega tīrītāju eskortu un sirēnām, tā simboliski atzīmējot vēsturisko notikumu un sveicot apkalpi un pasažierus Rīgas lidostā. Ar reisu Rīgā ieradās 215 pasažieri.

«Uzbekistan Airways» veic lidojumus no Rīgas kopš 2004.gada un piedāvā pasažieriem tiešos lidojumus uz Taškentu un Ņujorku.

«Boeing 787 Dreamliner» ir degvielas patēriņa ziņā efektīvākais ražotāja «Boeing» gaisa kuģis, un pirmais, kura konstruēšanā galvenokārt izmantoti kompozītmateriāli. Gaisa kuģī ir 244 sēdvietas.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas «Rīga» ziemas sezonā iespējams doties uz 60, bet vasaras sezonā uz 79 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2015.gadā lidosta sasniedza apkalpoto pasažieru rekordu - 5,4 miljonus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu