BTA vadītājs: Būtisks apdrošināšanas pakalpojumu cenu kāpums šogad nav gaidāms

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Būtisks apdrošināšanas pakalpojumu cenu kāpums šogad Latvijā nav gaidāms, aģentūrai LETA prognozēja «BTA Baltic Insurance Company» (BTA) valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

«Būtisks apdrošināšanas pakalpojumu cenu pieaugums nav sagaidāms, jo tas nav iespējams sīvās konkurences dēļ. Tomēr, ņemot vērā 2016.gada tendences un notikumus (ārstniecības pakalpojumu cenu pieaugumu), neliels - līdz 5% - apdrošināšanas polišu cenu kāpums varētu būt veselības apdrošināšanā. Izvērtējot apdrošināšanas vēsturi, atsevišķos, nerentablos īpašuma apdrošināšanas segmentos arī varētu būt sagaidāms neliels pakalpojuma cenas kāpums,» teica Lucaus.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka apdrošināšanas pakalpojumu cenu politika būs atkarīga no katra apdrošinātāja biznesa stratēģijas, proti, cik ilgi katrs no apdrošinātājiem būs gatavs ciest zaudējumus nerentablos apdrošināšanas veidos un kāda būs stratēģija, lai sabalansētu apdrošināšanas pakalpojumu portfeli.

Tostarp Lucaus minēja, ka transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas cenu paaugstinājums ir neizbēgams.

«Kas attiecas uz OCTA polišu cenām, tad tās jau šobrīd ir sasniegušas zemāko līmeni un apdrošināšanas sabiedrības noteikti turpinās aktīvu darbu pie tā, lai samazinātu OCTA negatīvo ietekmi savā apdrošināšanas portfelī. Neskatoties uz to, ka OCTA pakalpojums Latvijā vēl aizvien kalpo kā klientu piesaistīšanas instruments, kā arī izvērtējot visus faktorus, kas jau šobrīd OCTA veidā palielina izmaksas apdrošinātājiem, jāsecina, ka OCTA cenu paaugstinājums ir neizbēgams,» teica Lucaus.

Pēc viņa paustā, vērtējot kopējos Latvijas OCTA tirgus datus, šajā apdrošināšanas veidā polišu cenu pieaugumam vajadzētu būt ne mazākam par 15%, lai OCTA nozare varētu attīstīties pozitīvā virzienā un OCTA nozares zaudējumi samazinātos.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «BTA Insurance Company» 2014.gada oktobrī sāka reorganizāciju, veicot kompānijas sadalīšanu nodalīšanas ceļā atbilstoši biznesa ģeogrāfiskajam dalījumam: Baltija un pārējā Eiropa, tostarp «BTA Insurance Company» dibināja meitasuzņēmumu «BTA Baltic Insurance Company». Pabeidzot reorganizāciju, no 2015.gada 1.jūlija apdrošināšanas pakalpojumus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā sniedz «BTA Baltic Insurance Company», savukārt «BTA Insurance Company» (šobrīd «Balcia Insurance») strādā pārējās Eiropas valstīs.

Tāpat ziņots, ka 2015.gada decembrī «BTA Baltic Insurance Company» noslēdza līgumu par investora - Austrijas «Vienna Insurance Group AG» (VIG) piesaisti. Šobrīd VIG pieder 90% «BTA Baltic Insurance Company» akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu